24 Март 2019неделя16:04 ч.

Снимка Личен архив

Живко Иванов показва "Луда нощ" и "Светъл хаос" в Бургас

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 488

Десетки бургазлии видяха новите платна на художника Живко Иванов още през първия ден на изложбата в бургаската галерия "Неси". "Луда нощ", "Светъл хаос" и "Усещане за море" са само част от имената на картините. Отново експозицията е под запазения знак за Живко Иванов - "ЖивКопис". Почитателите на твореца са категорични, че личният му стил в рисуването е уникален и винаги може да бъде разпознат.

По традиция изложбата беше открита навръх Ивановден. Както винаги, Живко Иванов работи до последно по платната. Тази година две от тях са с подпис от 2019 г. Други са завършени в края на миналата. "Всяко платно е свързано с топлина, чувство и емоции от природата. В картините ми е магията, която ни заобикаля. Искам платната да се гледат така, както се слуша музика", обича да казва авторът.

Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата. Самостоятелните му изложби нахвърлят числото 60 - в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. През 2014 г. Живко Иванов беше първият български художник, който представи страната на 62-рото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения. През ноември 2018 г. Иванов показа изкуството си в залата на Народното събрание на Република България. Носител е на бургаската награда "Художник на годината".

Изложбата в галерия "Неси" може да се разгледа до 30 януари.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1425

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 416

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 460

/ брой: 56