25 Май 2020понеделник14:11 ч.

Палитра

Жената - фина като скъпа порцеланова статуетка

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 561

Григор Ангелов за първи път е със самостоятелна изложба в пространството на софийската галерия "Лик", ул. "Лайош Кошут" 37. Тя може да се разгледа до 22 октомври. Художникът остава верен на стила си и очарова с изящна живопис. Деликатен и нежен, този свят хипнотизира с впечатляващия поглед от образите на платната. Дълбочина и интелект струи от очите и омайва зрителя. Безспорно майсторство и професионализъм.                                 

"Зрителят започна да се възпитава по други критерии и дойде време чрез диспропорцията да се търси красотата. Впечатляващ пример за това в съвременното изобразително българско изкуство е творчеството на Григор Ангелов. Известен плакатист, посветил най-дейните си години на плакатната идея, показван, признат и публикуван по света, Григо, в по-късен етап, преминава окончателно в кавалетната живопис", посочва Краси Алексиева. 

Неговият свят е дълбоко интимен, лиричен и искрен, почти изповеден. Там максимално царства жената или по-точно - Григовият идеал за жена. Гола или не, тя е в центъра на композицията и излъчва прелестта на един блян, сън. Безкрайно дълга и нежна шия, налагаща иделизация на образа. Тя често крепи красиво оформен, гол череп с кукленска красота на лицето.

 Иреално фина, деликатна като скъпа порцеланова статуетка, Григовата жена твърдо и сигурно налага своята невъзможна в живота красота в несложната ситуираност на картините. Ето как стиловата му тактика на деформация създава нова, непозната хубост, допълва Алексиева.

                                                                                                                                               

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 497

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 924

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ