05 Юли 2020неделя13:46 ч.

Затягат контрола върху инвалидните пенсии

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 2809

Предстои затягане на контрола върху инвалидните пенсии, според социалния министър Тотю Младенов водещи трябва да са комисиите към НОИ, тъй като институтът отпуска тези пенсии. Затягане на контрола върху събираемостта на осигурителните вноски и разширяване на обхвата на осигурените лица, както и по-високи доходи на хората от труд, за да имат и по-високи пенсии, са сред целите на пенсионната реформа, посочи още министърът.
Да се дадат данъчни преференции на работодателите, за да имат стимул допълнително да осигуряват своите служители в частни пенсионни фондове, предложи отново Младенов. Той допълни, че преференциите трябва да бъдат дадени така, както е направено това за родените след 1 януари 1960 г. задължително да се осигуряват в универсални фондове. Младенов допълни, че за тези, които работят над определен стаж, ще има допълнителни бонуси към пенсиите, а тези, които се пенсионират преди да покрият критериите за 37 години стаж за жените и 40 за мъжете, ще получават пенсии с намален размер.
Според Младенов минималната заплата като чист доход не може да бъде по-малка от прага на бедност 211 лв. Нормално е минималната заплата, когато се приспаднат осигуровките и данъците върху нея, да е поне в тези рамки, сега не е така, каза министърът. Минималната заплата трябва да бъде договаряна между синдикатите и работодателите, смята той.

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 12

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 121

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 110

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 652

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 768

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1349

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ