01 Декември 2021сряда21:21 ч.

Защо?

/ брой: 62

автор:Мария Нинова

visibility 2468

За всяко нещо си има време, място и начин. Днес няма да говорим дали е премината границата на едно шоу. Има си органи, които трябва да се произнесат по въпроса. Днес няма да говорим дали шоуто има място в политиката. Но това, че политиката в последните години е шоу, малко хора биха го отрекли. Днес няма да слагаме етикети на хората заради миналото и политическите пристрастия, които са проповядвали. Няма да припомняме изявления от последните 17 години. Днес ще се фокусираме върху близкото минало и ще боравим с факти.
"Шоуто на Слави" бе махнато от ефир, защото водещият написа отворено писмо до новите депутати, в което казва какво ще стане, ако не приемат решенията от референдума. Въпросният референдум, ако бъде приет, ще промени цялото изборно законодателство. Милиони го подкрепиха. Но законът си е закон и допитването не е задължително за изпълнение. Дори и един глас да не стига, това си е закон.
Едно шоу в последната година следва определен начин на поведение. В него бяха размахвани снимки на съдии, които трябваше да се произнесат по казуса дали три от предложените шест въпроса на референдума са противоконституционни. Във въпросното предаване бе скъсана и снимката на бившия президент Росен Плевнелиев, докато беше действащ такъв. Шоуто прави всякакви скечове, с които осмива политиците. Екипът направи концерт в центъра на София, за да промотира референдума си.
"Шоуто на Слави" преподписа договора си за излъчване на предаване в края на миналото лято. Действията му от преди това са като по-горе изброените. Като е в разрез с политиката на дадена телевизия, или не се спазват договори, защото пак му се даде трибуна? Писма се писаха и преди няколко месеца. Не по-различни от понеделнишкото. Остава само един въпрос: Защо след като това предаване не спазва изискванията, които трябва, бива спирано едва сега, а не когато всичко това вървеше месеци наред? Кое преля чашата и чии интереси вече биват остро засегнати?

Няма магистрала "Струма", а обикновен път

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 232

Намалява производството на зеленчуци на открито

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 232

Тютюнопризводители протестират срещу стар проблем

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 232

В Северна Македония забраниха найлоновите торбички

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 232

Скопие: Ветото на София ще падне скоро

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 232

Кремъл: Украйна изпрати 125 хиляди войници в Донбас

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 232

"Политика": Сърбия има най-изгодната цена за руски газ

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 232

Папуа търси независимост от Индонезия

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 232

Битката за Москва

/ брой: 232

Рано е за отпускане на мерките

автор:Аида Паникян

visibility 119

/ брой: 232

От пролетта петролът и газът може да поевтинеят

visibility 133

/ брой: 232

Златна мина

автор:Деси Велева

visibility 122

/ брой: 232

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ