02 Март 2021вторник23:19 ч.

Защо мъжете са луди по ниските жени

Повечето представители на силния пол се възхищават от високите, но се женят за ниски жени, следвайки народната поговорка: "Висока жена за парад, ниска - за креват"

/ брой: 206

автор:Иван Беловски

visibility 18459

През епохата на палеолита идеалът за жена коренно се различавал от сегашния ни вкус. Пещерният човек имал предпочитания към ниските и дебели жени. Трябва да бъде отбелязано, че тази древна естетика продължава да съществува все още в някои арабски и африкански страни. Съвременните мъже харесват слабите жени, но що се отнася до ръста, предпочитанията почти не са се изменили - продължават да печелят дамите с нисък ръст.
На мнозина това твърдение може да се стори невярно, но достатъчен брой изследвания и факти го потвърждават. Истината е, че на мъжа му харесва ниската жена, защото тя събужда у него инстинкт за закрила и това явление е съществувало през цялата досегашна история на човечеството.
Жената, която подлудила Марк Антоний, жената, чиято слава се запазва през вековете - Клеопатра, е била висока 1,53 м, носът й бил доста подчертан, долната челюст определено капризна, а устните изразителни. Никой не можел да отрече нейния сексапил.
Лукреция Борджия, прочута както с любовните си истории, така и със забележителните си познания за отровите, била дребна, изпълнена с жар жена. Същото се отнасяло и за Катерина Медичи, Ан Болейн и Мария Стюарт, като те са само малка част от дълъг списък ниски жени, чиито имена са останали в историята, защото са омагьосали, пленили, обичали и подлудявали мъжете от висшето общество. Нито една от изброените по-горе дами не е надвишавала 1,60 метра. Но мъжете, потомствени благородници или долни плебеи, ги предпочитали такива.
Наполеон Бонапарт, който бил дребен и суетен, не можел никога да понесе любимата жена до него да го гледа отвисоко и през рамо. Поради тази причина Жозефина Мария Валевска, Мария Луиза и много други (артистки, куртизанки и прочее), на които им липсвал някой и друг сантиметър, намерили място в неговото любящо сърце.
Джакомо Казанова, който разбирал изключително много от жени, твърдял, че ниската жена е като малката бутилка - съдържала най-хубавото вино. Нещо като парфюм в малко шишенце.
С получаване на еманципацията жените обаче порастват неимоверно много. Така с промените във времената мъжете свикват с високите, дългокраки жени, които в никакъв случай не биха привлекли вниманието им през миналите векове. Но все пак в дъното на мъжките сърца е продължавала да тлее известна носталгия по миналите години. И може би никак не е случайно влечението на ниски и дребни представителки на нежния пол към мъжете-гиганти.
Много често в меката на филмовата индустрия Холивуд са показвани безброй примери от този род. Всички киномани си спомнят за станалите световноизвестни двойки Гари Купър и Джин Артър, Чарлс Фарел и Джанет Гейнър и др. Мъжете изключително високи, а дамите - миниатюрни. За всяка целувка - една стълбичка.
Средният ръст на добилите световна популярност актриси през 60-те и 70-те години на ХХ век се върти около 1,68 м. Клаудия Кардинале например има точно този ръст, което означава, че не е толкова висока, колкото я представя обективът на филмовата камера и колкото я мислят някои нейни почитатели.
Любопитно е да се спомене, че много от почитателите на филмовите звезди, имали възможност да ги видят в непосредствена близост, били изненадани от техния ръст. Често пъти идеалните пропорции на много кинозвезди лъжат за истинския им ръст и всички ги смятат за по-високи, отколкото са в действителност. За това допринасят различните кинематографични трикове и похвати - специални обувки, ракурс на снимачната камера...
Класически пример как едно хармонично тяло може да излъже по отношение на ръста е актрисата Ракел Уелч. Мнозина са виждали нейната фотография и им се струва, че тя е изключително висока. Но с обувки без токове Ракел Уелч е само 1,64 м. Нито сантиметър повече. Същото важи и за Джоан Колинс, Ен Маргрет или за Елизабет Тейлър, които не надвишават 1,63 м, макар че не са от най-ниските. Други като Петула Кларк (1,54) или Мариса Солинас (1,53) са истински дребосъчета. Рита Павоне (1,48), Ориета Берти (1,49) са също известни "миньончета".
Дори и сега, в наше време, минижените продължават да жънат небивали успехи, но постепенно се налагат и високите представителки на нежния пол.
Лекарите-психиатри са на мнение, че мъжът се чувства несигурен, когато е до прекалено висока жена. Като че ли неговият мъжки авторитет се намира в опасност в компанията на такава дама. Поради тази причина високите жени внушават повече респект, отколкото романтични чувства и някаква любов. Ниските представителки на нежния пол усещат всичко това инстинктивно и вероятно съвсем съзнателно не предприемат нищо за удължаване на своя ръст, въпреки заобикалящите ги възможности на съвременния свят.
Височината зависи от множество фактори - както от гените, така и от околната среда, в която живеем. В определени случаи прекалената височина или много ниският ръст могат да бъдат причинени от заболявания като гигантизъм или Синдром на Търнър.
Според изследователи по-дребните на ръст представителки на нежния пол надживяват по-високите си връстнички с приблизително две години.
Изследвания, проведени в Холандия, доказали, че ниските жени са склонни да раждат по повече деца. Причината за това им предимство все още не е изяснена напълно.
От всичко казано дотук може да се твърди, че повечето мъже се възхищават от високите, но се женят за ниски жени. Най-вероятно вярват на народната поговорка: "Висока жена за парад, ниска - за креват!"


Клаудия Кардинале

Ракел Уелч

Рита Павоне

Петула Кларк

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ