08 Декември 2021сряда03:09 ч.

Няколко думи

"Заразният" страх

/ брой: 199

автор:Павлета Давидова

visibility 372

С навлизането в активната фаза на изборите политиците хем станаха смели по някои теми, хем ги хвана страха по други. Споменаването на КОВИД, например, явно е най-опасно и заразително, та притесни всички. Основните играчи предпочитат да замълчат и отказват да заемат каквато и да било позиция за мерките и за ваксинацията. Щото някой може да им се разсърди - обществото е крайно разделено по тази тема. Хората про и анти ваксините сякаш се радикализират в омразата и обвиненията едни към други. Политиците, вместо да потушат нещата, предпочитат да си трайкат. Да не вземат да се "заразят" с нехаресване.
В политиката трябва да имаш позиции и да не се страхуваш да ги защитиш. Особено по важните проблеми, от които може да зависят много човешки животи. Затова и мълчанието по темата с КОВИД, колкото и да се вижда изкушаващо, не помага за овладяване на заразата.
Е, има и хора като един бивш болничен директор, които благодарение на КОВИД ще си направят кампанията. 100% ще има и други, които ще търсят виновен за това, че втора година България пак е изтърсака по справяне с поредния проблем. И ще обвиняват тия, дето наследиха хаоса и сякаш го продължиха.
Вината обаче е колективна. Защото никой не седна да обясни като хората какво, защо, кога и ако ли не - какво следва. Защото всички искат да се харесат на всички, а това е невъзможно. И защото почти никой не следи спазват ли се вече издадените разпореждания. И санкции за своеволията няма.
Един мераклия за НС вече се изцепи, че трябвало да свалим маските. Чудно, ей, така се възпитава уважение към законите и правилата. Следващия път може да ни посъветват да си кихаме в лицата за засилване на имунитета.
Проблем на България не е броят неваксинирани, а масата неспазващи мерките. Друг е въпросът, че никой не обяснява достатъчно адекватно и не стимулира правилно ваксинацията. Заразени има, защото и едните, и другите не виждат за проблем да направят сватба с 300 гости, кръщене с 200, рожден ден с 50. Не им е проблем да се наблъскат в кръчма, в която облегалките на столовете им се търкат в непознати. А като отидат на масова сбирка, после вземат, та се срещнат с още 20-ина души, вместо ден-два да останат вкъщи.
Проблем са и онези заведения, които намериха начин да заобиколят ограниченията и продават за 10 лв. антигенни тестове, които иначе струват в пъти по-малко. И чиито резултати са повече от спорни, защото знаем, че КОВИД-19 не "лъсва" веднага, даже и на ПСР.
Ваксинираните нито са безсмъртни, нито спират да носят заразата! Важно е обаче всички да се научим да спазваме правилата и да уважаваме правата на другите. Без, разбира се, това да застрашава нечие здраве или живот.

 

 

Партиите оптимисти за съставянето на кабинет

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 236

Медици от УМБАЛ "Лозенец" излязоха на протест

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Застрояват с десетки блокове зелен клин на София

автор:Деси Велева

visibility 177

/ брой: 236

МРРБ обвини КЕВР за фалит на ВиК сектора

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 236

Готвят нови изисквания за имотите

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 236

Икономиката забави ръста до 4,6%

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 236

Жилищата в София поскъпнаха с 63%

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 236

Минск възразява срещу опитите за натиск

автор:Георги Христов

visibility 201

/ брой: 236

Китай с контрамерки за бойкота на САЩ

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 236

Откриха следи от кокаин в британския парламент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 236

Социални протести в Австралия

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Полза нулева

автор:Евгени Гаврилов

visibility 176

/ брой: 236

Безумие: 39 ВУЗ за икономика у нас

автор:Велиана Христова

visibility 364

/ брой: 236

София не старее, но и не блести

автор:Деси Велева

visibility 114

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ