25 Март 2019понеделник17:50 ч.

Медии

С началото на годината

Започнаха рождените дни на БНР предавания

Програма Хоризонт стана на 48 години, "Преди всички", "12 плюс 3" и "Пулсиращи ноти" също празнуваха през седмицата

/ брой: 7

автор:Павлета Давидова

visibility 582

Поводите за празници в Българското национално радио започнаха с първите дни от новата година. На 4 януари знаковата програма Хоризонт на БНР отбеляза своят 48-и рожден ден, а на втори срещу трети януари повод за празник имаха колегите от "Нощен Хоризонт", които са в ефира вече 35 години. Гости на водещата Станислава Пирчева бяха журналистите Петър Пунчев и Константин Тилев. 

Още два юбилея бяха отбелязани от предавания на БНР. Със сериозните 40 години ефир се похвалиха колегите от "Пулсиращи ноти". В празничното издание на музикалното предаване гост бе дългогодишният водещ и знаков за "нотите" глас Тома Спространов. Заедно с него бе и композиторът Кристиян Бояджиев, който е автор на сигнала на "Пулсиращи ноти".

Вторият юбилей бе за "12 плюс 3", чийто екип отпразнува 30-годишнина в първите дни на 2019 г. Празничното издание също заложи на гости-емблеми за предаването. Водещият Лъчезар Цветков пусна в ефира мненията на журналистите Гита Минкова, Йордан Лозанов, Чавдар Стефанов и Петко Георгиев. Редовните слушатели знаят, че през годините техните гласове са информирали слушателите за актуалните новини на деня в развитие - чрез анализи на експерти, мнения на анализатори и др.

Преди юбилярите обаче рожден ден имаше и една от най-новите рубрики на БНР. На 1 януари своя първи рожден ден "удари" класацията БНР "Топ 20 - Национална ежеседмична класация за българска поп и рок музика". Екипът припомни, че идеята за създаването на класацията е на директора на програма "Христо Ботев" Кирил Калев.

БНР Топ 20 ще отпразнува първата си годишнина с голям концерт, на който ще бъдат раздадени награди в пет категории. Събитието ще се състои на 29 януари и ще бъде предавано на живо, като аудиторията ще може да види както 15 от изпълнителите, заемали първо място през годината, така и други артисти, за които организаторите смятат, че е важно да бъдат чути.

Както ДУМА вече писа, през декември БНР започна поредица от събития, които през цялата 2019 г. ще отбелязват 80-годишнината от създаването на Радиотеатъра. Началото бе поставено с пиесата "Кредитът" от Жорди Галсеран на 13 декември във Второ студио на БНР. 

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 221

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 180

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 57

Два руски самолета с техника и военни кацнаха в Каракас

автор:Дума

visibility 163

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 741

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 391

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 260

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 57