22 Януари 2021петък18:45 ч.

Заплатите на болнични медици са между 50 и 85% от преди пандемията

/ брой: 92

автор:Аида Паникян

visibility 716

При получаване на заплатите си от началото на обявеното извънредно положение медиците от болниците установиха, че въпреки самоотвержено полагания от тях двумесечен труд, заплатите им са между 50 и 85% от получаваните преди пандемията. Това става ясно от питане на седем депутати от БСП към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Причината е, че заради пандемията практически бе ограничена възможността за дейност на всички медици. Въведените мерки за финансово стимулиране по 1000 лв. касаят около 1700 медицински служители, но в страната работят над 100 хиляди само в болничната помощ, а и в периода на изолация извън полезрението на управляващите останаха извънболничната помощ, денталните медици и фармацевтите, припомнят социалистите. Периодично се търсят доброволци за болниците във Видин, Ямбол, Пазарджик. Депутатите питат министъра дали според него при тези условия медици биха се съгласили да напуснат семействата и работните си места, за да станат доброволци.

От друг характер, но не по-маловажен е въпросът на Нона Йотова към Ананиев. В деня, в който излиза министерската заповед за провеждане на музикални и театрални представления само на открито и при спазване на определени ограничения, в телевизионния ефир се излъчва предаването "Като две капки вода" в закрита зала и с публика, има и гости без маски, а изискваното разстояние не се спазва. Продуцентите обяснили, че имат разрешение от РЗИ. "Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствие на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?", пита Йотова.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 378

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 480

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 476

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 248

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ