01 Юни 2020понеделник20:11 ч.

Заплатите на болнични медици са между 50 и 85% от преди пандемията

/ брой: 92

автор:Аида Паникян

visibility 359

При получаване на заплатите си от началото на обявеното извънредно положение медиците от болниците установиха, че въпреки самоотвержено полагания от тях двумесечен труд, заплатите им са между 50 и 85% от получаваните преди пандемията. Това става ясно от питане на седем депутати от БСП към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Причината е, че заради пандемията практически бе ограничена възможността за дейност на всички медици. Въведените мерки за финансово стимулиране по 1000 лв. касаят около 1700 медицински служители, но в страната работят над 100 хиляди само в болничната помощ, а и в периода на изолация извън полезрението на управляващите останаха извънболничната помощ, денталните медици и фармацевтите, припомнят социалистите. Периодично се търсят доброволци за болниците във Видин, Ямбол, Пазарджик. Депутатите питат министъра дали според него при тези условия медици биха се съгласили да напуснат семействата и работните си места, за да станат доброволци.

От друг характер, но не по-маловажен е въпросът на Нона Йотова към Ананиев. В деня, в който излиза министерската заповед за провеждане на музикални и театрални представления само на открито и при спазване на определени ограничения, в телевизионния ефир се излъчва предаването "Като две капки вода" в закрита зала и с публика, има и гости без маски, а изискваното разстояние не се спазва. Продуцентите обяснили, че имат разрешение от РЗИ. "Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствие на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?", пита Йотова.

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 86

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 487

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 101

Отвориха хотели и къмпинги в Гърция

автор:Дума

visibility 90

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 305

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 412

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 592

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 494

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ