19 Септември 2021неделя12:19 ч.

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 952

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута - "BBB" с положителна перспектива. Въпросната положителната перспектива отразява понижението на макроикономическите рискове по линия на КОВИД-19 и по-високата устойчивост на икономиката, както и продължаващия напредък към еврозоната, се казва в съобщението на финансовото министерство. Според рейтинговата агенция краткосрочните негативни рискове, свързани с пандемията и несигурността от изборите, до голяма степен се компенсират от перспективите за значителни финансови ресурси от ЕС и ангажираността към поддържането на макроикономическа и фискална стабилност.

Рейтингът на страната е подкрепен от добрата външна и фискална позиция, надеждната политическа рамка от членството в ЕС и дългогодишното функциониране на режима на паричен съвет. Оценката е ограничена от потенциалния растеж поради неблагоприятното демографско развитие, което може да повлияе на публичните финанси в дългосрочен план. През октомври 2020 г. тогавашният премиер Бойко Борисов използва друга оценка за България - на агенция "Муудис", която повиши дългосрочния рейтинг на страната в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива, за да изнесе цяло представление. При една от обиколките си с джипката из Родопите той поседна на пън заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-регионалния Николай Ненков и започна да им чете с назидателен тон доклада на "Муудис", а сценката бе излъчвана директно във фейсбук.

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 317

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 179

Отново сме страна от „жълта зона” за Румъния

автор:Дума

visibility 114

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 236

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1379

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 610

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 933

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 677

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ