22 Септември 2019неделя10:55 ч.

Замитане на парче

/ брой: 121

автор:Деси Велева

visibility 1216

Работата на парче е най-лесна и удобна. Вместо да се решават проблемите комплексно, всеки нововъзникнал спорен казус се замита набързо, за да се удовлетвори една или друга страна. По този начин поне действа Столичната община. Подходът й става пословичен и се набива на очи при всеки заплетен въпрос, повдигнат остро от някоя обществена група. Особено тревожна е тази тактика, когато се прилага в случаи на инвеститорски намерения за издигане на поредната жилищна или обществена сграда на спорно място. Периодично жителите на някой столичен район пропищяват от строителни мераци в междублокови пространства, градинки, зелени площи, които документално не са зелени, а просто запуснати терени. Стига се до протести, започват спорове около документацията, включват се различни общински институции, за да се завърши с поредния скандал, който дълго да занимава медии и чиновници. 

Фактът, че тенденцията на обществено недоволство продължава, не предизвиква никаква инициатива в кметството за цялостно решаване на заплетените ситуации. Утре например Столичният общински съвет трябва да отхвърли с гласуване възможността да се строи висок хотел точно пред блок в жк. "Младост-1". Жителите му от месеци протестират срещу него, а сега се оказва, че кметът Йорданка Фандъкова самоотвержено го спира с утрешния си доклад. Какво обаче постига с решението си? Задоволява исканията на група заинтересовани жители в района? Или казва на бъдещите инвеститори да не строят много близко до жилищни сгради и в градинки, за да не разлютят околните? Да не би с това решение да дава яснота за бъдещата политика на общината на нетърпимост към презастрояването на града?

Нищо подобно. Кметицата просто замита поредния строителен проблем в очакване на изборите. След него обаче на опашката са "Дружба", "Гоце Делчев", "Дианабад". Какво ще прави с тях?

Честваме 111 години независима България

автор:Дума

visibility 43

Слънчево в празничния ден

автор:Дума

visibility 44

До 100 000 лева глоба за БНР

автор:Дума

visibility 299

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 686

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 572

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 459

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 447

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ