Кулинар
Захарни праскови
/ брой: 7
Необходими продукти:
За тестото:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
8 ч.ч. брашно
1 пак. амонячна сода
ванилия
За крема:
300 мл. прясно мляко
125 гр. меко краве масло
1 ч. ч. захар.
Начин на приготвяне:
Омесва се тестото и се оставя да почине 15 минути. Оформят се топчета с големината на орех. Поставят се на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване. Охлаждат се и се издълбават.
Трохите добавяме към крема, който се получава, след като разбъркаме прясното мляко с кравето масло и 1 ч.ч. захар. Пълним прасковките с крема.
В две купички се разтваря сладкарска боя червена и жълта във вода. Потопяваме прасковките и овалваме в захар. За листенцата – чемшир.