20 Октомври 2021сряда03:49 ч.

Снимки Михаела Катеринска

Заедно с теб

В старо читалище в Перник социалисти и симпатизанти се срещнаха с хората от най-младата листа с кандидат-депутати на "БСП за България"

/ брой: 115

автор:Ева Костова

visibility 196

Старото 119-годишно читалище "Съзнание" в пернишкия квартал Мошино събра във вторник най-младите за цяла България кандидат-депутати от Коалиция "БСП за България". В този квартал са изкопани първите въглища през 19-ти век, а на 200 метра от читалището се намира къщата на Боян Радев. Символично този факт даде и надеждата за олимпийски победи на младите от листата, чиято средна възраст е 39 години, както каза Валентин Петков, шеф на Областния щаб. Той се надява поне двама кандидати да бъдат избрани на предстоящите избори. На срещата бяха общински председатели и общински съветници на БСП от област Перник, кметове.

Водач на листата е Стоян Мирчев, който е познат като народен представител и досега. Заедно с другите кандидати в листата формират екип от авторитетни в своята професия и реализация хора. "Първо полувреме мина", каза Стоян Мирчев. "На тези избори през второто полувреме излизаме за победа, имаме самочувствието, че ще бъде битка за победа". Пред изпълнилите салона социалисти и симпатизанти той заяви: Щом сте тук, значи сте с нас в постигането на победата.

Кандидат-депутатите от листата на Коалиция "БСП за България" изтъкнаха, че са изправени пред нов избор - не поправителен, а победен. С лявата идея, която да промени нас и България, категорични бяха те.
Ние пак сме тук, изтъкна проф. Спаска Зафирова, която заяви, че тази листа дава надежда за успех, защото залогът е много голям, а успехът ще бъде за България, за да развиваме по-различно от ГЕРБ бъдеще.
Нашите кандидати много ги бива, споделиха и други участници в срещата, а в салона най-честите думи бяха "победа" и "успех". Благодарим, че дойдохте да ни подкрепите в битката за България, битка за паметта на дедите ни и за бъдещето на нашите деца, казаха кандидат-депутатите. И изтъкнаха, че БСП никога не са бори за друго, освен за първо място, защото "няма да позволим както източиха язовира на Перник някой да източи и кръвта ни, да ни превърне в роби в собствената ни страна..."

Сред участниците в срещата бе и президентът Георги Първанов, който сподели пред своите земляци, че харесва листата, подкрепя я, защото Перник винаги е заемал място в сърцето му. За сътрудничеството на АБВ с БСП за изборите той изтъкна, че то е много силно, коалицията е симпатична, с перспектива и занапред, ще сме "заедно не само в тези избори". Ако нашата коалиция не е част от управлението на страната, ние не можем да сме спокойни, каза той. Трябва да спечелим, за да сме ключов фактор в едно управление, което няма да се катурне още на първия завой, допълни Първанов. Аз зад листата, но ще бутам напред, пошегува се той.
Залата задаваше и своите въпроси, най-често за пенсиите. Никога не подценявайте пенсионерите, даже ги качете на пиедестал, каза възрастен участник. Никога не се делете на млади и стари, добави още той. Човекът беше изчислил, че на миналите избори 800 000 пенсионери не са излезли да гласуват заради липса на вяра и голяма обида от мизерното си съществуване. Младите от листата на Коалиция "БСП за България" трябва да ги мотивират да излязат на тези избори, заяви още той.

Инж. ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА, кмет на кметство "Изток", най-голямото в общината: На 11 юли очаквам една истинска и справедлива борба, смятам, че листата от област Перник е с млади хора, които ще работят за просперитета на нашия град, на нашата област. Те имат желание и смятам, че ще има промяна, няма да бъде както на предишните избори. Мисля че този път ще има справедливост. Аз самата с каквото мога винаги съм с нашите съграждани. Моят район е с над 30 000 жители. Голяма част от тях работят в София, други се препитават тук, в града. Хора, които също като мен смятат, че трябва да има промяна. Затова се надявам да обърнем крайния резултат в наша полза.


ВАЛЕРИЯ ГЕОРГИЕВА, работи в община Перник: Очакваме промяна, заслужаваме я, ние сме един от най-ощетените градове в цялата държава. Най-близо сме до София, но до нас нищо не стига. След като софиянци се местят към Перник, малко повече да се погледне и насам. Да се оправи инфраструктурата, все пак сме червен град. Аз съм за целия състав на листата на кандидат депутатите, които предлагат нови решения на стари проблеми. Ние ще помагаме с каквото можем.


КАТЯ БУБЛЯНСКА от АБВ: С БСП заедно ще се борим както трябва, за да спечелят нашите кандидати. Силна ни е листата с почтени млади хора, които наистина трябва да защитават нашите права в парламента. Аз смятам, че в Перник този път ГЕРБ няма да бъдат първи както на миналите избори, а ще почервенеем.
Снимки Михаела Катеринска
  

Листата:

Стоян Мирчев: досегашен народен представител, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

 Галина Василева - докторант в УНСС, член на младежката организация на ПЕС.

 Петър Първанов - общински съветник в Перник. АБВ

 Станислав Павлов - инженер, председател на младежкото обединение на БСП в Перник.

 Ташко Йорданов - доцент в УНСС, председател на Общинския съвет на БСП в Трън.

 Добромир Задгорски - поет и журналист, гражданска квота.

 Василена Василева - преподавател, председател на младежкото обединение на БСП в Брезник.

 Цветелина Личкова - ерготерапевт в ресурсен център за хора с увреждания

 

 
 

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 112

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 122

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ