04 Декември 2021събота03:08 ч.

Портрет

За Станислав Владимиров Перник е кауза и любов

Изграждането на индустриалната зона и привличането на инвеститори е изключително важно за града, казва кандидатът на БСП за кмет

/ брой: 199

автор:Юлия Кулинска

visibility 4755

За кандидата на БСП за кмет Станислав Владимиров Перник е кауза, съдба и любов. Целият живот на 41-годишния мъж е свързан с миньорския град. Станката, както свойски го наричат съгражданите му, иска и неговите деца да останат тук. "Перник от моето детство вече го няма. Градът, който кипеше от живот и в който имаше работа за всички, вече не е същият", споделя с носталгия и тъга Станислав. Той е убеден, че това трябва да се промени и че може да го направят заедно с перничани на 27-и октомври.

Перничани са силни и борбени хора. Още преди десетилетия предците им са се борили за социални права и справедливост. "Аз съм от Перник! Значи ще победя, друга опция няма", казва писателката Здравка Евтимова. И допълва:"Ако беше лош Перник, щяхме да се разпилеем като пилци по света. Но ние се връщаме на гара "Метал". В Перник всяка улица е разказ, всеки човек е стих. Важното е да имаш сърце да ги усетиш". 

А народният представител от "БСП за България" наистина има 

сърце да усети болежките на перничани

защото е израснал сред тях. Станката е  четвърто поколение социалист в семейството си. "Закърмен съм със социалните идеи и като се замисля, други няма как да припозная. БСП е единствената партия в истинския смисъл на думата. При нас демократичните процеси са не просто записани в устава, а се изпълняват и развиват постоянно. Не мога дори да си помисля някой да спусне отгоре решение за каквото и да е и то да не се коментира в структурите ни, както става в други партии", казва Владимиров. Той има висше икономическо образование. Бил е зам.-кмет по младежки и социални дейности, спорт и сигурност в община Перник. Младите социалисти го избират за лидер на МО в БСП в града, а по-късно Станислав става секретар по организационните въпроси в ИБ на БСП. Той е депутат в 42-то и 44-тото Народно събрание от листата на левицата, разбира се. В парламента е член на комисиите по икономическа политика и туризъм и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Станката е сред депутатите, които отривисто, последователно и настъпателно защитават в Народното събрание правото на справедливост и по-добър живот на своите съграждани. 

Десетки са въпросите и питанията

които той отправя към министрите и дори към премиера по време на парламентарния контрол. Благодарение на мигновената реакция на Владимиров от публичната продажба е спасен Профилакториумът. "В началото на мандата ми като народен представител си бях поставил за цел срещите ми с жителите на областта да не спират и затова всяка седмица с колегата ми Любомир Бонев провеждаме приемни и срещи с перничани.  Въпросите и проблемите, които те поставят пред нас, са много. Част от тях са от чисто личен характер, но има и такива свързани с инфраструктурата, осветлението, услугите в общината, бездомните кучета, бедността и други. Имахме десетки въпроси свързани с пътя Перник-София през Владая и неговия ремонт, който вече е частично изпълнен. Качеството на въздуха и водата също бяха сред приоритетните ни теми и заедно с перничани успяхме да накараме институциите да се задействат. Мой ангажимент е и ще продължава да бъде подобряването на спешната помощ в областта и неведнъж сме занимавали министъра на здравеопазването с този въпрос", казва кандидатът за кмет.

Станислав с болка говори, че 

днес Перник е синоним на корупция, корпоративен вот и разруха

Градът, който допреди 30 години даваше голяма част от брутния вътрешен продукт на България, сега "захранва" с работна ръка столицата и околните градове. Всеки ден над 30 000 перничани пътуват до София, Божурище, Елин Пелин и други населени места, за да търсят препитание. "При едно добро управление на общината това може да се промени. Можем да привлечем инвестиции и да направим Перник едно по-добро място за живот и работа", категоричен е Станката. 

"Перник, подобно на много градове в България, има много нерешени и задълбочаващи се проблеми. В спешен порядък трябва да решим десетки въпроси, свързани с инфраструктурата, ВиК мрежата, замърсяването на водата и въздуха, липсата на денонощна аптека, парковете и детските площадки и много, много други", категоричен е Владимиров. 

Първите неща, които ще направи, ако перничани го избират за свой кмет, ще бъдат свързани с подобряването на бизнес климата в Перник. "Изграждането на индустриалната зона и привличането на инвеститори е изключително важно. Само така в общинската хазна ще влязат повече пари, които при добро разпределение на бюджета ще ни позволят да реализираме много от идеите си за развитие на Перник. Много важно е да засилим контрола върху чистотата на въздуха и водата, защото това е един от сериозните проблеми на града ни, подобряването на транспорта, социалните услуги и благоустрояването на града и населените места от общината също ще са част от първите неща, които ще направим", твърди Владимиров. 

На срещите си с перничани Станката им представя своята програма за развитието на миньорския град. Тя съдържа 

20 основни приоритета

Електронна община директно в телефона и компютъра на всеки перничанин, нови зони за развитие на бизнес, контрол върху замърсителите на въздуха и водата, редовно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи, са част от ангажиментите, изписани в нея. 

Станислав предлага нов екологичен градски транспорт и бърза връзка до София и околните населени места, социална демографска политика която означава безплатни детски ясли, подпомагане на общинските училища и детски градини за закупуване на консумативи, за да не се налага родителите да доплащат допълнително. Той ще работи за подпомагане на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека, за надграждане и подобряване на социалните услуги в общината чрез подпомагане на млади таланти, млади работещи семейства, социален патронаж с нови услуги, подпомагащи нуждаещи се и възрастни хора. И още - подмяна на тротоарните настилки, пригодени за всички, обновяване на фасадите на сградите, изграждане на воден цикъл, осветление до всяка точка. За да се подобри животът на перничани, Владимиров е включил в соята програма изграждане на кръгови кръстовища, благоустрояване на гробищните паркове, нови места за отдих и разходка в кварталите "Изток" и "Тева", изграждане на велоалеи до всеки квартал.

Кандидатът на БСП за кмет на Перник ще работи за развитие на района на река 

Струма като пространство за разходка

отдих чрез изграждане на алеи, барбекюта и заведения около реката.  Ако перничани го изберат за своя кмет, Станислав ще направи всичко възможно да им подари закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк, а спортуващите ще имат пълната му подкрепа.

Но какво е Перник без Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който стана в една от емблемите на града!? Станката иска да го превърне в целогодишен туристически продукт и да изгради Сурвакарско село. Той има идея да обогати културния календар в Перник с нов музикален фестивал.

Ако перничани наистина искат отново с гордост да казват:"Аз съм от Перник", нека да подкрепят Станислав Владимиров за кмет. Повярвайте, Станката е вашият човек... 

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 232

Нови мерки срещу коронавируса в САЩ

автор:Дума

visibility 332

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 146

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 582

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 87

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ