04 Юни 2020четвъртък22:40 ч.

Няколко думи

За резил

/ брой: 8

автор:Велиана Христова

visibility 1503

Група от 11 академици, професори и бизнесмени пусна сърцераздирателно писмо до Бащицата в подкрепа за вицето Каракачанов. Възторг - изрекъл, че "циганите станаха изключително нагли" и взел да бута незаконните им постройки във Войводиново. Научната група се възторгна, че той бил "държавен мъж". И се сети за унизения български полицай, за изнасилените баби по селата, за грабения и убиван от цигани наш народ. И призоваха Бойко тази позиция да премине "в държавнически действия". Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Ако бутането на катуни е олицетворение на държавничеството, значи у нас бъка от държавни мъже, защото от 2009 г. насам са разрушени сума ти гета - в Бургас, в Пловдив, Враца, в Гърмен, в много столични квартали, къде ли не. Е, и? Защо Марков, Воденичаров, Сендов или Карталов не изляха научния си гняв, когато цигани пребиваха лекари и акушерки; когато цигански босове владеят цели селища; когато десетки НПО-та поне от 20 години насам се хрантутят залудо с едри западни "цигански" пари, че и десетилетие на "ромското включване" спретнаха; когато хитрото добавяне на думичката "цигани" гарантира печелене на проекти дори в... науката. Когато на всеки опит цигани да бъдат накарани да спазват закона, скачат куп "хелзинкски" псевдозащитници да ни клепат за "дискриминация".

А защо гетата се възраждат? Ами, защото на политиците те им трябват - там се купуват гласовете по избори. Ей всичко това докара множество наши мургави сънародници до скотско състояние, непознато в предишните 60 години. Но по-лесно е да обявиш цял етнос за наглец и да искаш крути действия срещу него, вместо да посочиш причините и да удариш по тях. Да дадеш книга и работа на циганите, да искаш правосъдието и затворът да са им еднакво гарантирани като на всички българи, престъпващи закона. А не да подкрепяш един министър, яхнал предизборно поредния скандал и изрекъл грозни думи - точно толкова недържавнически, колкото бяха онези на Валери Симеонов за "кресливите майки".

Но в депешата има още нещо. 11-те пишат защо вярват, че Борисов ще подкрепя вицето си: "Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини". Е, няма такова слагачество! Това - за Б.Б., който току-що за поредно предаде България, като подари хилядолетната й история на Македония заради щенията на Големия брат да набута съседите ни в НАТО! И който, ведно със същия Каракачанов, ни заробва с марионетното си решение за F-16! Както се казва, господа академици, никога не е късно човек да стане за резил. А, всъщност, дали на подписалите им пука, че се резилят?

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ