28 Октомври 2020сряда06:52 ч.

Няколко думи

За резил

/ брой: 8

автор:Велиана Христова

visibility 1781

Група от 11 академици, професори и бизнесмени пусна сърцераздирателно писмо до Бащицата в подкрепа за вицето Каракачанов. Възторг - изрекъл, че "циганите станаха изключително нагли" и взел да бута незаконните им постройки във Войводиново. Научната група се възторгна, че той бил "държавен мъж". И се сети за унизения български полицай, за изнасилените баби по селата, за грабения и убиван от цигани наш народ. И призоваха Бойко тази позиция да премине "в държавнически действия". Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Ако бутането на катуни е олицетворение на държавничеството, значи у нас бъка от държавни мъже, защото от 2009 г. насам са разрушени сума ти гета - в Бургас, в Пловдив, Враца, в Гърмен, в много столични квартали, къде ли не. Е, и? Защо Марков, Воденичаров, Сендов или Карталов не изляха научния си гняв, когато цигани пребиваха лекари и акушерки; когато цигански босове владеят цели селища; когато десетки НПО-та поне от 20 години насам се хрантутят залудо с едри западни "цигански" пари, че и десетилетие на "ромското включване" спретнаха; когато хитрото добавяне на думичката "цигани" гарантира печелене на проекти дори в... науката. Когато на всеки опит цигани да бъдат накарани да спазват закона, скачат куп "хелзинкски" псевдозащитници да ни клепат за "дискриминация".

А защо гетата се възраждат? Ами, защото на политиците те им трябват - там се купуват гласовете по избори. Ей всичко това докара множество наши мургави сънародници до скотско състояние, непознато в предишните 60 години. Но по-лесно е да обявиш цял етнос за наглец и да искаш крути действия срещу него, вместо да посочиш причините и да удариш по тях. Да дадеш книга и работа на циганите, да искаш правосъдието и затворът да са им еднакво гарантирани като на всички българи, престъпващи закона. А не да подкрепяш един министър, яхнал предизборно поредния скандал и изрекъл грозни думи - точно толкова недържавнически, колкото бяха онези на Валери Симеонов за "кресливите майки".

Но в депешата има още нещо. 11-те пишат защо вярват, че Борисов ще подкрепя вицето си: "Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини". Е, няма такова слагачество! Това - за Б.Б., който току-що за поредно предаде България, като подари хилядолетната й история на Македония заради щенията на Големия брат да набута съседите ни в НАТО! И който, ведно със същия Каракачанов, ни заробва с марионетното си решение за F-16! Както се казва, господа академици, никога не е късно човек да стане за резил. А, всъщност, дали на подписалите им пука, че се резилят?

Медиците с послание: „Обичайте близките си, пазете се!“

автор:Дума

visibility 112

Радев: Предлагат разоряващ бюджет

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 205

БСП: Кабинетът претърпя пълен бюджетен провал

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 205

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 205

Кратки новини

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 121

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 135

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 173

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 119

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ