04 Юни 2023неделя21:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22. Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22.

Позиция

За парата изяда си и месата

Идва ли най-после Българският Видовден?

/ брой: 90

автор:Петра Ташева

visibility 1973

В стихотворението си "Патриот" Христо Ботев - гениалният ни поет и революционер, е изобличил лъжепатриотите ни вярно, убедително, сразяващо! За жалост, Ботев се оказа и пророк. И днес имаме  мерзавци, които спекулират със светлината на патриотизма, и те са същите продажници на души народни! Готови са да продадат всичко! За тях и род, родина, жена, деца, майка, баща, деди са стоки за продан. За парата са готови и... месата си да изядат! 

Вече три десетилетия у нас лъжедемократи, лъжепатриоти се кълнат в името на България, спрягат това свято име под път и над път, но всъщност крият зад него низките си страсти към власт само за себе си, за собственото си обогатяване. Как пък не се наситиха, как не утолиха жаждата си за пари, за имоти, за лукс! Във време, когато се разсипа всичко у нас, когато страната потъна в разруха, когато хората обедняха до просешка тояга, когато се разбягаха по света българите поради безработица и безизходица, една шепа "патриоти" се накрадоха, награбиха се с неприлични богатства. Те се облагодетелстваха с това, което беше натрупано благодарение на безкористния и самоотвержен труд на милиони българи, на съвестни и честни граждани. А днешните "патриоти" без срам, без съвест и без жал към род и родина заживяха като в небивал разкош. Никога у нас не е имало такава пропаст между хората. От едната страна  - бедност до  мизерия, а от другата - нечувано богатство и безочие. Ето, това е най-страшното - разсипването на морала! А как се гради морал? Колко време трябва, за да се изгради здраво, морално общество? Измени се коренно ценностната система у нас. Отново "свестните", съвестните са считани за луди, а богатите са почитани и уважавани.  

А кои са богатите днес? Тези ли, които са най-заслужили с ум, труд, знания, с образование и с възможности? Нищо подобно! Днес напред са други. И те са днешните ни управници. Заради тях е нашето нещастие, заради тях държавата ни е на последно място в Европа! Управляват ни тези, които ни подведоха с лъжливите си обещания. Заради тях днешният ни хал е неописуем. От некадърните управници народът е не само разочарован, обиден, но направо е отвратен. Цели три десетилетия ли трябваха на българите, за да разберат, че мнозина от властниците са работели само за собственото си благополучие? И сега в потрес недоумяваме как имат очи тия с къщите, апартаментите и терасите да застават пред нас! Напразно се питаме те имат ли съвест, срам, имат ли душа? Най-страшното е, че тези новобогаташи даже и не чувстват вината си, не се разкайват, не съзнават, че са направили нередни, престъпни деяния, за да придобият огромните си несметни богатства. Пък и никой не ги пита с какви пари са ги придобили! Само те единствени ли са работели, само те ли са се трудели? Толкова ли са големи техните заслуги към България, та с несметните си възнаграждения си позволяват такива невероятни харчове?! Заслужен ли е техният лукс? Въпроси, въпроси... и отговори няма!

Евроизборите звънят на вратите ни, чукат в душите ни. На всички е известно, че евродепутатите получават огромни заплати. Облагодетелствани са и техните близки. Но за високите си доходи те не се отчитат пред своите избиратели. Дали даряват, дали помагат на бедни и нещастни? Дали дават на партиите, които са ги предложили? Дали помагат на родината? Мнозина от нас сега се питат: щяха ли толкова много кандидати да се надпреварват в състезанието за избор на депутати в Европейския парламент, ако длъжностите бяха само представителни, ако не бяха заплатени така високо? Едва ли. Днес парата владее навсякъде и командва всичко в света. Особено е силна там, където има бедност и мизерия, като в нашата многострадална  страна. Главният въпрос е: защо е бедна България, като  не беше такава преди промяната? Бедна е, защото само малцина у нас заживяха като най-богатите в света.

Да си припомним нашите най-големи национални герои като Левски, който се виждал в освободена България като борец за свободата на други народи, като Ботев, който искал да бъде народен учител в свободното отечество. В същото време Стефан Стамболов, завит в чердже, защото и долни гащи е нямал, чакал да му изсъхнат единствените кърпени панталони, изпрани от Венета Ботева. Но мечтаел да бъде управленец, законодател, та да прави закони, по които главно той, а сетне и народът да живее в свободна България! Е, доживял е Стамболов свободата, имал е и власт, и жени, и богатства! Сега е любимец на мнозина от управниците ни. В него се кълнат "демократите", прославят го главно за "заслугите му" против Русия. Но знаем и какъв е неговият край! А Левски и Ботев са вечните  светли примери не само за българите, но и за други нации. Националните ни герои са живели в бедност, в мизерия, но над всичко за тях са били свободата и независимостта на българите! България за тях е била светинята, за която са дали младост, сила, талант, живот...

От сегашните ни управници не се иска да жертват живота си, а да бъдат предани на Отечеството, да бранят неговите интереси, да работят за благоденствието на сънародниците си, да бъдат честни и скромни, защото  разточителството и разкошът никога не са били почитани  от обикновените хора.  

Вярвам, че българите у нас вече са поумнели от "голямата наша демокрация", че вече са прогледнали и сега ще покажат, че чуват, виждат, разбират и ще направят правилния избор! Вярвам, че е дошло времето, когато българите ще накажат всички, които злоупотребяват с народните пари, с народното търпение, с народното доверие. Дано да е дошъл най-после БЪЛГАРСКИЯТ ВИДОВДЕН! 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ