25 Май 2024събота13:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За изявите на една "звезда" на ГЕРБ

Понякога е по-добре да дъвчеш, вместо да говориш

/ брой: 91

автор:Боян Чуков

visibility 3506

На 11 април т.г. във вестник "24 часа" (рубрика лични) евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев прави плах опит "аргументирано" да отговори на своя колега Ивайло Калфин. Поводът е разиграваният вече трета година от управляващите водевил на тема АЕЦ "Белене". Личното мнение е озаглавено "Защо отляво си изпускат нервите след отказа от АЕЦ "Белене".
Въпросната "звезда" за първи път я забелязах на 9 май 2010 г. на едно мероприятие в една от сградите на МО. Имаше конференция по повод деня на Европа. Бяха поканени няколко посланици. Сред тях бе и този на Германия. Андрей Ковачев се бе разположил "скромно" в центъра на масата срещу аудиторията, до него бяха организаторите от МО, а дипломатите бяха разставени по периферията. На германския посланик му бе предоставено място в края, почти в ъгъла на масата. След като Андрей Ковачев каза няколко баналности, а след него се изредиха и останалите домакини, започнаха изказвания на чуждите дипломати. Посланикът на Германия получи право на изказване последен с репликата: "И накрая, но не като на последен, даваме думата на германския посланик". Всички имаха възможност да видят на живо германската дисциплина и търпение. Въобще не е необходимо да си голям познавач на протокола, за да констатираш "изпипания професионално" сценарий на мероприятието. Малко след цитираната по-горе дата въпросният наш "европеец" даде интервю за вестник "Новинар". Там той се закани на всички деца и внуци на членовете на БКП и естествено на бившите служители на ДС. Въобще "хард" речитатив на тема "Държавата България преди 1989 година".
Поради това, че темата АЕЦ "Белене" през последните седмици е обилно обсъждана, ще си позволя да обърна внимание на някои "аргументи" в личното мнение на Андрей Ковачев, с които той се опитва да обори и обругае своя колега в Европарламента. Той посочва Георги Димитров и Тодор Живков като рушители на българската държава. Като сериозен "аргумент" за разрухата в селското стопанство до 1989 г. се дава и цитат на Петър Младенов. Андрей Ковачев пише следното: "Днес вече знаем от архивите, че комунистическата партия донесе на България три фалита - през 1960 г., 1977 г. и 1989 г. В резултат на това българските граждани още изплащат дълговете на комунизма". Типична "словесна салата", характерна за началото на 90-те на миналия век, и която драстично се разминава с фактите. Защо не се разрови в архивите честно и почтено?

Лъжата е основно оръжие на ГЕРБ

По производство на селскостопански продукти на човек от населението за 1989 г. България заема:
- на слънчоглед - 2-ро място в Европа и 3-то място в света;
- на ябълки и тютюн - 2-ро място в Европа и 4-то място в света;
- на домати - 3-то място в Европа и 4-то място в света;
- на пшеница - 3-то място в Европа и 5-о място в света;
- на царевица - 4-то място в Европа и 7-мо място в света;
(ЦСУ, Стат. справочник - 1990 г. с.267)
През 1988 г. България произвежда една пета (1/5) от световното производство на електрокари и мотокари и по производство на човек от населението заема първо място в света (82,5 хил. за година). За 1986 г. по абсолютно производство на електро- и мотокари тя е на трето място в света: ФРГ - 113,7 хил., Япония - 111,6 хил., България - 84,8 хил., САЩ - 50,0 хил. За периода 1981-1990 г. средно 90% от тази продукция е изнесена. В периода 1984-1990 г. делът на износа на българските електро- и мотокари е 17% от общото световно производство (СГ-91 г. с.311, 519). През 1988 г. по производство на цигари на човек България е на първо място в света. По производство на азотни торове на човек е втора в Европа (без бившия СССР) и седма в света. През 1989 г. по производство на каменни въглища на човек България заема 4-то място в Европа и 5-о в света. По производство на памучни прежди на човек заема 3-то място в Европа и 6-о в света, а на вълнени прежди на човек е 5-а в Европа и 6-а в света (СГ-91 г. с. 267).
Симеон Дянков изхарчи това, което му остави в хазната като резерв тройната коалиция и се опита да посегне на парите за пенсии от Сребърния фонд. При "катастрофата", описана от Андрей Ковачев, до 1989 г. България бе на 33-то място в класацията на ООН по индекс на човешко развитие в света. Днес сме на 62-ро място! Както се казва, не е необходим някакъв по-сериозен коментар!
Искрено се забавлявах с пасажа в личното мнение на Андрей Ковачев, в който той пише: "...В това се състои демокрацията. За това се говори в последния филм за г-жа Маргарет Тачър, който предпочитам да гледам, вместо филмчето за брадвата (избори 2009 г.)". Евродепутатът от ГЕРБ или се надценява ужасно, или безумно подценява българите, които живеят постоянно в България. Филмът за "Желязната лейди" получи и "Оскар"-и. Номинирана бе актрисата Мерил Стрийп. Филмът очевидно има за цел да реабилитира Маргарет Тачър в очите на английския народ. Да си припомним: "Желязната лейди" бе за легализацията на абортите, освобождаване от наказателна отговорност на хомосексуалистите, запазване на смъртното наказание и т.н. Маргарет Тачър е символ за тези, които се борят с лявата идея и

идол за идеолозите на либералната икономика

която докара света до това окаяно финансово-икономическо състояние. Филмът е химн на глобализма и отразява позициите на "Златния милиард" по отношение на останалата част от населението на планетата. Накрая бих искал да цитирам няколко реплики на Маргарет Тачър от любимия филм на "демократа" Андрей Ковачев:
- "Ние създадохме терористични организации по целия свят, наплодихме олигарси с помощта на Горбачов, Елцин и този Кучма украинския".
- "Ние много неща правихме. Ние унижавахме своя народ. Всяка концептуална власт унижава своя народ. Аз обичам да поговоря за тези гадости, които ние натворихме по време на моето премиерство. Това е приятно, винаги е приятно. Как мачкахме тези ирландски копелета, тези миньори, а после и аржентинците. Да, разбира се, колко е пролята човешка кръв. Приятно е да си го спомням в кръг от приятели и роднини. Ние измислихме идеята за глобалния тероризъм за това, за да управляваме света. При нас това се получава, и забележително се получава".
- "Ние изградихме истинска диктатура на елита в Англия. Управляващата класа може наистина

да се разтъпче върху всички тези говеда

които се опитват да излязат от своите бордеи и да заявят за себе си. Ние ще разпродадем държавната собственост, ще вдигнем данъците, ще смачкаме всички, които заслужават това".
- "Съветският блок се разпада и това нас ни устройва. Естествено, ние ще ги поставим на колене - първоначално комунистите, а после православието. Ние приключихме с комунистите, ние ще приключим и с останалите. Те са милиони, те заемат жизнено важно пространство, където са огромни количества природни ресурси. Така не трябва да продължава. Те трябва да загинат, за да можем ние да приберем всичко това при нас. Необходимо е да разделим Русия, Украйна, Белорусия и прилягащите територии между развитите западни страни. Всеки трябва да получи своето парче. Това е справедливо."
- "За да се създадат олигарси, елит, трябва някои да ги направим бедни, нещастни. Това е вярно, защото хората и така са много. Ние ще съкратим тяхното количество и това е добре. Американците измислиха забележителен план - всички тези вируси, бактерии. Ние ще съкратим населението на Земята с 90%. Тези паразити е необходимо да ги гоним в земята колкото си може по-бързо, те се плодят като насекоми. Те стават все повече и повече..."
Самата Маргарет Тачър влезе едновременно в две класации - "100 най-велики британци" и "100 най-ужасни британци".
Андрей Ковачев предпочита очевидно философията на "Желязната лейди". Въпрос на морал и кумири, но пък дава обяснение на публичните му действия и позиции.

Отстраниха Стоил Алипиев като шеф на КЗП

автор:Дума

visibility 676

/ брой: 96

Част от оборудване за АЕЦ "Белене" отива в "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 625

/ брой: 96

Реколтата е добра

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 96

Има потенциален риск при ипотечното кредитиране

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 96

Димитър Ковачевски подаде оставка

автор:Дума

visibility 655

/ брой: 96

Макрон пристигна в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 96

Поредно нападение на политик в Германия

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 96

Вечният дух

автор:Александър Симов

visibility 645

/ брой: 96

Формула без алтернатива

visibility 607

/ брой: 96

Празникът на първоучителите - преди и сега

автор:Деси Велева

visibility 643

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ