01 Юни 2020понеделник19:13 ч.

За депутатите с добро

/ брой: 63

автор:Павлета Давидова

visibility 977

Неописуема жлъч се изля срещу депутатите в момента, в който се разбра, че ги тестват за коронавирус. Народните представители са се превърнали в най-лесния за мразене обект в социалните мрежи и често стават мишена на зли и дори ужасяващи коментари и клетви. В мрежата има толкова много "хейтъри", че ако зависеше от тях, депутатите щяха да бъдат изтребени по всевъзможни кръвожадни начини. За да налее още повече драматизъм, парламентарната шефка реши да спеши медиите посред нощ, за да обяви, че вече има и болен депутат. Кому бе нужно, не можеше ли да пусне съобщение или да почака до сутринта? Така само наля вода в мелницата срещу и без това презряните.

Няма страна, в която членовете на държавните институции да не са с особен статут. Народно събрание трябва да има. Особено в кризисни ситуации. Всички сме наясно с непостоянството и хаотичността на правителството. Бойкоборисовците трябва да бъдат озаптявани! Те се нуждаят от колективното цяло, което да сложи спирачка на безумните им щения за неконтролируеми харчове и спорни разпореждания!

Дори и да приемем, че в парламента са попаднали неспособни хора, то там има и много експерти, и знаещи. Без значение дали са управляващи или опозиция, те могат и трябва да предлагат адекватни закони и разпоредби. Закривай, пищят анонимници в социалните мрежи. Ако закрием парламента, откриваме път към авторитаризма и тоталитаризма, прикрити зад "спешни извънредни мерки".

Не може да унищожаваме държавата и постиженията на демокрацията заради няколко лоши зрънца. Депутатите не са лекари, нито учители. Те обаче имат важна роля за съществуването на държавата. Добри или лоши, понякога само в тях ни е надеждата, защото все някой трябва да чува народа и да мисли за колективното благо, а не само за министерските портфейли.

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 73

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 101

Отвориха хотели и къмпинги в Гърция

автор:Дума

visibility 70

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 299

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 404

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 582

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 472

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ