22 Януари 2022събота02:41 ч.

ново:

Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София

Юбилеен спектакъл на Светлана Иванова в Музикалния театър

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 17

Известната актриса от Националния музикален театър "Стефан Македонски" Светлана Иванова ще има на 24 октомври от 19 ч. юбилеен концерт-спектакъл на сцената на Оперетата.
Много успешни сезони името на Светлана Иванова е неизменно в афиша на Музикалния театър с над 50 роли в класически оперети и мюзикъли. Нейната богата творческа биография включва всички централни роли и героини от оперетите на Калман, Лехар, Щраус, Офенбах. Сценичните й изяви започват от 15-годишна възраст. Изключително звучният и силен глас, ярък и колоритен, на примата на Музикалния театър е познат на почитателите на оперетата и възторжено аплодиран. Гастролирала е в цяла Европа и е пяла под палката на големи световни диригенти като Зубин Мета, Евгений Светланов, Мишел Пласон, Руслан Райчев, Борис Хинчев и др. Партнира и израства като артист редом със звездите на Оперетата Видин Даскалов, Минко Босев, Лиляна Кисьова, Лиляна Кошлукова, Донка Шишманова и мн. др.
Още с появата си на сцената прави изключително впечатление на специалистите и на музикалните критици, но най-вече на публиката. Нейният талант веднага е забелязан и оттогава животът на Светлана Иванова е белязан с упорит труд, дисциплина, усъвършенстване и развитие на своята индивидуалност. Името й се превръща в символ на блестящо вокално изпълнение и завладяваща артистичност, на висок професионализъм, на безкрайна отдаденост и любов към оперетното изкуство.
Като артист-солист участва в безброй спектакли на сцената на Музикалния театър и в постановки в немскоезична Европа, в концертите на Музикалния театър, заснети от националната телевизия TV Opereta. Има реализирани записи на арии из оперети в Националното радио. Дейно участва в подготовката на спектаклите и мюзикъли за деца: "Мечо Пух" - музика Андрей Дреников (в зала 11 на НДК), "Буратино" - музика Петър Ступел, и "Пепеляшка" - музика Павел Васев.
От няколко години, в духа на възрожденската просветителска дейност, Светлана Иванова е музикален ръководител на Детския музикален театър "СветЮлка" към читалище "Д-р Петър Берон" в София. В името на бъдещето на Музикалния театър тя учи и възпитава малчуганите, предавайки им любовта си към оперетния жанр. На бъдещите артисти и солисти дава добра вокална подготовка, учи ги на сценична реч, дикция и актьорско майсторство.
 

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 830

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ