27 Април 2024събота00:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Япония иска българско пилешко месо

Мания по розовото ни масло обхванала азиатската страна

/ брой: 21

автор:Дума

visibility 662

Япония се интересува от внос на пилешко месо от България. Това стана ясно след срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с министъра на земеделието, горите и рибарството на Япония Мичихико Кано през последния ден от работната визита на българската правителствена делегация, оглавявана от премиера Бойко Борисов, съобщи БТА. Азиатската страна в момента е засегната отново от птичия грип като се избиват птиците и има огромен недостиг на пазара на пилешко месо. Очаква се до дни Япония да вземе решение за допускането до своя пазар на български пилешки продукти. В момента се обработват санитарните досиета от Националната ветеринарномедицинска служба в България и предстои да бъдат изпратени в Япония. Найденов предложил още на японския си колега българско сирене и кашкавал, а не само популярното в страната българско кисело мляко. Мичихико Кано от 20 години започвал деня си с кофичка българско кисело мляко. Той беше поканен да посети България и на място да се запознае с производството на сирене и кашкавал.
Найденов участва и в българо-японски бизнес форум, който се проведе в Токийската търговско-промишлена палата. На него бе проявен огромен интерес към българските вина и розово масло. Фирмите са обяснили, че в Япония в момента има "розомания" по аромата на българското розово масло. Ароматът се влага дори в бонбони, сладка и други изделия на сладкарската промишленост.
Двустранните бизнес срещи са били в неформална обстановка с представяне на водещи български производители на вина от избите "Тодороф" и "Тера Тангра". От японска страна са участвали над 40 фирми, сред които водещи корпорации, както и фирми, специализирани в осигуряване на технологични решения, иновации и инвестиционни посредници. 

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ