05 Април 2020неделя20:57 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Я кажете!

/ брой: 229

автор:Мая Йовановска

visibility 932

Една иначе не лоша идея - регулирането на местата за настаняване, предлагани от платформи като Airbnb, сиреч апартаментите, отдавани за кратко под наем, да бъдат извадени на светло, е възможно да придобие калпава законова "одежда". Става въпрос за промените, изготвени от тандема Менда Стоянова-Валери Симеонов. И дори подкрепени от най-върлата противничка на злополучния зам.-шеф на парламента Николина Ангелкова. Няма да задълбаваме в подробности с каква врътка се правят тези предложения, но откакто бяха огласени, предизвикаха не само полемика и въпроси, а и объркване. Защото взеха да ни обясняват, че това, дето го пише в проектопромените, не е онова, дето искат да стане. 

Та предложението тези места за настаняване също да се категоризират като хотелите, написано черно на бяло, вече се оказва, че всъщност било "да подлежат на регистрация". Нещо съвсем различно. Така поне излезе от вчерашните думи на Симеонов. Иначе обвиненията в лобизъм спрямо него били безпочвени, той нямал хотел. А от тези на Стоянова се разбра, че потребителите на онлайн платформите, за които се предвижда да бъдат блокирани, ако обектите в тях не са категоризирани, всъщност нямало да бъдат засегнати от законовите промени. Хлъц! Макар, че само преди ден тя тропаше с краченце "защо онлайн платформите да не следят спазват ли клиентите им закона". А контролните органи спазват ли закона, а? А вие?

Преди 4 г. на едно туристическо сборище бе оповестено, че сивият сектор в бранша достига 50%, на места дори 70%. Тогава Ангелкова, също министър, обяви, че за да се пребори държавата със сивия сектор, ще пусне Единната система за туристическа информация, която започна още Бранимир Ботев, и в която да бъдат свързани рецепциите в хотелите с НАП, МВР и общините. Четвърта година чакаме тази система да тръгне. А Ангелкова нека да каже ще бъдат ли включени в нея въпросните обекти за краткосрочно отдаване под наем? Можем само да попитаме: знаете ли въобще какво правите и за какво получавате големите си заплати?

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 4

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 13

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ