16 Януари 2022неделя12:36 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Всички външни оценявания ще носят максимум 100 точки

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 20

Министерството на образованието уеднаквява резултатите от всички национални външни оценявания, като учениците ще могат да получат максимум по 100 точки. Оценките от изпитите, които се държат в края на IV, VII и X клас, ще бъдат записвани в точки в удостоверенията, а за IV клас - и приравнявани към оценки по шестобалната система. 

Уеднаквяването на максималния брой точки е направено с промяна в наредба, а целта е да се улеснят учениците, родителите и учителите при преценката им до каква степен децата покриват изискванията за усвоени знания по съответните предмети. 

На сайта на МОН вече могат да се видят моделите за изпитите, като са предложени и примерни задачи, чрез които може да се оцени наученото по учебното съдържание. Все по-голям дял заемат казусите, свързани с практическо прилагане на наученото. 

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ