01 Декември 2021сряда21:04 ч.

Валери Митов:

Всички трябва да се погрижим за демографския проблем

/ брой: 121

автор:Павлета Давидова

visibility 120

Интервю на Павлета ДАВИДОВА

ВАЛЕРИ МИТОВ е роден на 23 август 1991 г. в Габрово. Завършил е средно образование в местната Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев". Магистър е по "Бизнес информатика с английски език" в ПУ "Паисий Хилендарски". Кандидат за народен представител в 7 МИР - Габрово.

- Какво ви накара да се кандидатирате за народен представител и то от "БСП за България"? Чуват се твърдения, че това не е партията на младите хора?

- Като областен председател на БСП в Габрово и човек, който се занимава активно с политика, смятам, че единствено Българската социалистическа партия е алтернатива за управление на България. Имаме нужда от качествена промяна след близо 15-годишното управление на ГЕРБ, което съсипа държавата с многото корупция и безкрайните злоупотреби. Единствено БСП има точен и ясен план за управление. Това е партията с конкретна програма и ясно разписани предложения и мерки. Ние сме последователни в политиките, които искаме да реализираме, и сме показали, че ни е грижа за всички българи.

- Как бихте мотивирали млад човек да гласува за вас и за листата на БСП?

- Листата на БСП е съставена предимно от млади хора, които са професионалисти и експерти в своята област. Младите хора от областта припознават в нашата листа не само своите връстници и приятели, но и откриват в нея хора, които искат и могат да подобрят живота в България. Не са за пренебрегване и добрите младежки политики, които сме заложили в програмата си. Хората виждат всичко това и имат достатъчно мотивация да гласуват за нас.

- Какви ще бъдат вашите приоритети, ако бъдете избран за народен представител?

- Основен приоритет ще бъде разрешаването на проблемите на област Габрово и на общината. Нерешените въпроси в района са доста и Габровско има нужда от народен представител, който да мисли за областта и да решава проблемите й, а не само да обещава.

- Габрово имаше свой представител, при това на изключително важен пост - вицепремиерът Томислав Дончев, това помогна ли?

- Да, направиха се много проекти. Действително Габрово е сред първенците в това отношение, но това не придаде добавена стойност, не спря обезлюдяването на града. Сега имаме градинки, паркове и инфраструктура, която няма кой да използва - хората избягаха, защото няма поминък, няма препитание и перспектива, няма концепция за развитие на региона. Моите връстници избягаха към по-големите градове или в чужбина... Не бе подобрена ситуацията в региона, но тя е такава в цялата страна. Необходими са по-други мерки, които да направят всяко българско кътче удобно и приятно за живеене и реализация.

- Смятате ли, че като депутат ще можете да намерите начин, по който да спрете обезлюдяването и изтичането на мозъци, да се погрижите за демографския въпрос не само в Габровско, но и в страната?

- Това трябва да е приоритет на всички народни представители, независимо от партията или избирателния район. Всички трябва да работим в тази насока! Трябва да се постараем да превърнем Габрово отново в икономическия регион, който е бил преди.

- 45-ото НС не успя да изкара цял мандат, ще успее ли следващото?

- България трябва да има стабилно правителство, за да се разрешат належащите проблеми. След КОВИД-кризата фалираха много бизнеси, много хора останаха без работа и препитание. Имаме нужда от спешни икономически, но и социални, мерки. Важно е да се отнесем с грижа за хората. За всички, а не само за определен кръг.

Кратки новини

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 232

Австрия удължи локдауна с 10 дни

автор:Дума

visibility 204

ООН настоя за глобален план за ваксинация

автор:Дума

visibility 298

Битката за Москва

/ брой: 232

Рано е за отпускане на мерките

автор:Аида Паникян

visibility 90

/ брой: 232

От пролетта петролът и газът може да поевтинеят

visibility 106

/ брой: 232

Златна мина

автор:Деси Велева

visibility 107

/ брой: 232

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ