04 Юни 2023неделя20:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22. Днес още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в крайните югоизточни райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 22.

Всички срещу всички

/ брой: 48

автор:Петра Ташева

visibility 876

Няма по-страшна война от тази - съотечественици срещу съотечественици! А у нас такава война, на българи срещу българи, се води вече три десетилетия. Върви тя, подклажда се, разгаря се все повече! И няма спиране! Напрегнати сме до полуда! Знаем как започна - сини срещу червени, зелени срещу оранжеви и т.н. Живеем наострени един срещу друг, всички срещу един, всички срещу всички. Не се понасяме, не се уважаваме, не се обичаме. Смразихме се! И всеки миг си задаваме въпросите: къде отиде човещината?, избяга ли любовта от нас, свършиха ли се чест, морал, етика, докога с агресията, докъде ще стигнем с тези унищожителни отношения помежду си?

Избягаха милиони българи, разсипаха се като бобчета по земното кълбо. Как да се приберат в нашата държава, в която няма управия, няма съгласие, няма сговор? С какво ще ги върнете, господа управници? С какво ще ги привлечете, че да се приберат пак в страната, която им е майка? Техните деца, родени в чужди страни, вече само гостуват у нас от време на време. Някои от тях не говорят и български език. Българи ли ще бъдат?

А ние, които останахме, в България? Мислите ли за нас? По нищо не личи, че се грижите за гражданите на България. Как живеят българите, къде работят, колко им плащат, имат ли сигурност, гарантирано ли им е спокойствие, кой се грижи за здравето им, къде учат децата им? Какъв въздух дишат, с какви храни се хранят? Стигат ли им парите за храна, за вода, за ток, за отопление?

Нашите управници не знаят нищо за живота на българите в България! Знаят ли как се заспива с гладно сърце, със страха, със залостени врати, с примитивни оръдия за самоотбрана? Не знаят, защото тях ги пазят, охраняват, осигурени са в крепостите си, разполагат със средства, за които обикновените хора не могат и да мечтаят.

Оставени сме ние, гражданите на България, на самотек, на изживяване. Всеки сам да се оправя както може! Ако издържи, ако оцелее, ако успее... Това е жестоката участ на сънародниците, които вие, господа управници, управлявате. Това е резултатът от войната на българи срещу българи, която ни донесе т.нар. демокрация! 

Не се хвалете със строежи на магистрали, пътища и нови заводи! Те уж са построени, но веднага се нуждаят от ремонт, а сетне - и от ремонт на ремонта! А и всичко, каквото сте построили, кого ще ползва? Ще ги има ли българите по земите български? И тези земи български ли ще бъдат... 

                                         

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ