22 Януари 2020сряда18:24 ч.

Сцена

Фестивал

"Все по-топло" става в ДНК и театър "Азарян"

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 561

Най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и гости очаква публиката на деветото издание на АСТ фестивал за свободен театър. Тази година то е под наслов "Все по-топло" и акцентира върху все по-топлото време и все по-топлото в опитите на артистите да открият теми и сценичен изказ. В ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, и театър "Азарян" фестивалът ще се проведе от 19 до 23 октомври. 

Първият спектакъл е утре от 19 ч. в ДНК и идва от Германия - "Ибсен: Призраци". В главните роли ще видим театралния колектив "Маркус и Маркус" - Маркус Шефер и Маркус Венцел. 

"Животът е сън" е предложението за 20 октомври от 19.45 ч. в театър "Азарян". Една мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите игри и манипулации.

Френският спектакъл "Н" може да се види на 21 октомври от 19 и 20 ч. С помощта на видеопрожекция той поставя под въпрос възприятието на зрителя и създава илюзията за реално физическо присъствие. Кога и как образът става реалност?

Програмата продължава с българския спектакъл "Hating machine" на 22 октомври от 20 ч. в ДНК. Пърформансът на Марион Дърова ни казва, че да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация.

Последен в програмата е хореографският концерт "Six Love Songs" на Жана Пенчева - на 23 октомври от 20 ч. в ДНК. Проектът е провокиран от идеята как може да се визуализира провалената любов. Същият ден, но в театър "Азарян", от 18.30 ч. започва "Цикадите" - историята на мъж и жена, обвързани в продължение на много прераждания. Пиесата поставя въпроса дали настъпва време за промяна, щом естеството на любовта се промени.

Хотелиери и ресторантьори искат 5% ДДС в туризма

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 14

Откриха 50 тона полско птиче месо със салмонела

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 14

БАБХ си купи пикапи за над 1,5 млн. лв.

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 14

Демокрацията в България е в застой

автор:Дума

visibility 96

БНР в мъглата на неяснотите

автор:Павлета Давидова

visibility 316

/ брой: 14

Кога (ще) свърши войната?

автор:Велислава Дърева

visibility 526

/ брой: 14

ГЕРБ - Граждани за Екипно Рушене на България

автор:Юри Михалков

visibility 419

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ