04 Юли 2020събота17:57 ч.

"Все по-топло" с АСТ фестивал

Богата артистична програма, мултиарт концерт и филмови прожекции предлага деветото издание

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 424

Деветият АСТ фестивал за свободен театър ще се проведе от 18 до 23 октомври и ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и гости. По традиция откриващото събитие ще е мултиарт концерт - Мила Робърт ще срещне музика и театър на сцената на бар "Петък" в петък, 18 октомври, научи ДУМА от Елена Пенева, пиар. 

Предстоящото издание е под наслов "Все по-топло" и акцентира върху все по-топлото време, все по-топлото в опитите на артистите да открият теми и сценичен изказ и не на последно място - необходимото затопляне на проекта "Топлоцентрала". Затова и за първи път преди откриването ще можем да "загреем" с отворени врати на репетициите за един от акцентите в международната програма - танцовият сайт спесифик спектакъл "Burn". Негови автори са "United Cowboys" - компания за живо изкуство, която работи в пресечната точка между танца, визуалното изкуство и пърформанса. От 2014-а те изграждат в различни европейски градове на т.нар. "биотопи" - самодостатъчни артистични екосистеми, обитавани от танцьори и музиканти. България е честа спирка в международната им работа. 

"Burn" ще се играе в продължение на 3 часа във вечерта на откриването и ще бъде с вход свободен. Холандският пърформанс е част от международната програма, която традиционно показва калейдоскоп от жанрове, изразни средства, нови театрални езици и реалности. Тази година АСТ Фестивал за свободен театър акцентира на дебютите. Две от осемте представления в българската селекция ще бъдат на артисти, които досега не са били част от програмата. Богатата паралелна програма включва интерактивното VR преживяване Conglomerate, в което всеки зрител изживява свое собствено пътешествие през откъси от 9 спектакъла и 1 филм. Зрителите могат да гледат и три театрални филма - куклено-жестомимичния "Да бъдеш Палечка", документалния "Това име го забравете" за режисьора Юлия Огнянова и "На острова" - видео арт, прожекция на проекта "In Adata". 

Работилница за социологически проучвания на публики, както и два уъркшопа за професионалисти съставляват образователната програма. 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 607

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 659

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1244

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ