03 Юли 2020петък16:27 ч.

Враждебна акция на САЩ срещу Русия

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 1250

Руското министерство на външните работи протестира срещу задържането и разпита на депутатката Инга Юмашева на летището в Ню Йорк при пристигането й в САЩ. Това е поредната враждебна акция против Русия и нейни представители, насочена към по-нататъшно влошаване на атмосферата в руско-американските отношения", казва се становището на ведомството. 

Инга Юмашева е депутатка в Държавната Дума и влиза в комитета по международните отношения. Тя бе пристигнала в САЩ за участие в международния форум за диалог във Форт Рос, Калифорния. Форумът е формат за общуване на законодатели между САЩ и Русия.

Руският посланик Анатолий Антонов разкри, че при задържането й на летището "тя беше помолена да отиде в отделна стая и служител на ФБР я е разпитвал в продължение на един час ... Освен това й беше предложено да се срещне със служител на ФБР в различна, неформална обстановка и да продължи разговора". 

"Искреният интерес" на американската общественост към форума "Диалог Форт Рос" свидетелства, че "обикновените американци се обявяват не за конфронтация, а за взаимодействие между Русия и САЩ", заявиха още в министерството. 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 438

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 344

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 994

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ