28 Ноември 2020събота19:19 ч.

Врътки до дупка

/ брой: 221

автор:Ева Костова

visibility 302

Управляващите сами палят пожари, а после ги гасят на принципа "Ще вземем от "тези", за да дадем на "онези". Лошото е, че гасенето е все за сметка на бедните. Разделяй и владей отдавна е принцип и бърз мръсен ход на управляващите. Настройват пенсионери срещу други пенсионери, учители срещу медици, майки срещу полицаи, едни хора с увреждания срещу други - само и само да се върже бюджетът и да има за "нашите". Както в случая с полицаите и детските надбавки. Че служителите от МВР не са добре платени, се знае не от днес. Не им се изплаща и извънредният труд. Сега властта бе решила да вземе за тях не от кого да е, а от децата. Нямало такова обвързване, рече вчера тя - нищо, че го пише в мотивите на вносителите гербаджии. Лъжат, мажат, пък бюджет 2021 е току пред приемане!

Пари има. Въпросът е у кого и защо са там. Нископлатените работници продължават да внасят осигуровки и данъци върху всяка своя стотинка, а по-доходните с над 3000 лв. се освобождават от осигуровки и плащат също 10% данък. Има не един и два примера за разяждащи противоречия, неравенства и постоянни конфликти, които никога не водят към благоденствие на държавата. Но явно в ума на управляващите е как да сриват останалото читаво, да насаждат закони на джунглата и да разчитат на естествения подбор. На какво замирисва това може да се сети всеки.

От ГЕРБ вчера пак измислиха ново двайсет и решиха на хората с ниски доходи да се дават детски надбавки, а останалите да получават данъчни облекчения. Витиевато обяснение, което скрива, че богатите пак ще взимат повече с облекченията от бедните с надбавките. А България стои първа по беднотия в ЕС и по риск от бедност на 32% от населението. От вчера е новината, че 4-членно семейство трябва да разполага с 2508 лв. на месец за що-годе нормален живот, по около 630 лв. на човек. А 68 на сто от домакинствата са с доход под тези средства. Всичките врътки на кабинета показва едно - пълната му безпомощност да управлява държавата.

Вучич: Завършваме „Турски поток“ до дни

автор:Дума

visibility 130

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 227

Налагат нови ограничения в Лос Анджелис

автор:Дума

visibility 154

Доставят ваксина на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

автор:Дума

visibility 184

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 308

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 490

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 916

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 465

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 548

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ