04 Август 2020вторник05:31 ч.

Кристина Колодеева, Мариета Котова, проф. Любомир Стойков, Стамена Константинова и Християна Мутафчиева (от ляво надясно)

Връчиха "звезди" на млади модни творци

Посланието на статуетката, изработена от известния български бижутер Анжело Красини, е да преодоляват и най-силната гравитация по пътя на качествената реализация

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 220

На млади модни творци за първи път в България бяха връчени наградите "Изгряваща звезда 2020" (Rising Star Award 2020). С приза на Академията за мода бе удостоена Кристина Колодеева, която е завършила висшето си образование степен бакалавър в Нов български университет с основна специалност "Мода" и втора специалност "Графичен дизайн", а в момента се обучава в магистърската програма "Маркетинг мениджмънт" в същия вуз, където е и хоноруван преподавател по "Моден дизайн". Отличието взе и Мариета Котова, която изучава моден дизайн в университета "Солънт Саутхемптън" (Solent Southampton) в Южна Англия и направи силен дебют с колекцията "Възраждане" по време на ревю-спектакъла "Съмър фешън парти 2019". Статуетката отиде и при Стамена Константинова - студентка по "Мода" в Националната художествена академия, чиито тоалети имаха възможност да видят гостите на наградите "БГ модна икона" през 2017 и 2018 г. Признание получи и Християна Мутафчиева, завършила бакалавърска и магистърски степен по "Мода" в Националната художествена академия и създала марката "Стоун харт" (Stone Heart), за която са характерни дрехи в романтичен и женствен стил.

"Изгряваща звезда" е насочена към най-перспективните млади модни дизайнери: към онези, които със своята енергия, устрем и оригиналност отговарят на посланието статуетката - дело на Анжело Красини: да светиш със собствена светлина и да преодоляваш и най-силната гравитация по пътя на качествената реализация. Академията за мода е убедена, че с този приз ще мотивира младите дизайнери да продължат своите професионални изяви в България - в мода като изкуство и в модния бизнес и индустрия", заяви в словото си проф. Любомир Стойков.

Присъстващите на събитието, чийто водещ бе чаровната певица и дизайнер Марина Кискинова, станаха свидетели на стилно ревю с подбрани колекции на известни имена в модния бранш.

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ