01 Юни 2020понеделник16:27 ч.

Волето на Херо

/ брой: 24

автор:Валентин Георгиев

visibility 946

"Бомбата", която хвърли вчера американската посланичка Херо Мустафа, породи разнопосочни реакции и доста щекотливи въпроси. САЩ имали намерение да предприемат "мерки със зъби" в борбата с корупцията у нас. Затова в близките дни щели да оповестят първия българин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция... От една страна, малко пресилено звучат тези "зъби", при положение че точно САЩ досега винаги са изразявали подкрепа на продажното ни българоубийствено правителство. Точно те се бъркат активно във вътрешната ни и външна политика, доказано взели цялата ни държава на ръчно управление. У нас властта е марионетна, следователно, когото и да назоват, е равносилно на подписване на смъртна присъда. Посоченото "длъжностно лице" ще бъде унищожено политически. От друга страна обаче, нормалните хора няма как да не се запитат работа ли е на Вашингтон и на посланичката да раздават подобно "правосъдие"? Защото забраната на лица да влизат в някоя държава е публично унижение за държавата, не взаимопомощ в борбата с корупцията. А щом и държавният секретар Помпео ще го прави, значи работата е наистина дебела и сериозна. С всички последствия за страната ни. 

Смятате ли обаче, че там толкова са се загрижили точно за нашенската корупция? Защото САЩ никога не правят нещо случайно, а винаги следват собствените си геополитически интереси. Затова никак не е изключено да станем свидетели на политически удар, който има по-стратегически дългосрочни цели. 

Интересно е също какво ли би се случило, ако примерно руският посланик излезе с подобно изявление? Бедна ни е фантазията как биха реагирали институциите ни и техните клакьори по медиите. Докато сега си траят. А дали е случайно съвпадение няколко часа след "волето" на Мустафа, появата на президента, който свали доверие от правителството на Борисов? Инак, ако питате народа, един човек е малко. Целият кабинет да бъде вкаран в списъка, а героичната Хероа да ги отведе в Аляска, е най-добре. И да не се връщат оттам. 

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 250

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 358

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 460

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 377

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ