30 Октомври 2020петък04:30 ч.

Волен бесня и в парламента:

Волен бесня и в парламента:

Цветанов, сложи си фес! Ще видиш какво е опозиция!

/ брой: 115

автор:Ралица Табакова

visibility 2245

С размътен поглед и пяна на устата Волен Сидеров влетя в парламента и се нахвърли със скандални обвинения срещу властта и МВР. Той нарече полицаите "еничарски корпус" и обясни как те защитават "ислямистите", а не българските патриоти от "Атака". Сидеров разказа с треперещ глас как МВР нищо не направило, докато хора с фесове обиждали атакистите и един от тях хвърлил камък срещу депутатката Деница Гаджева.
Хората на Волен мирно протестирали, но от джамията "ислямисти" се заканвали със смърт на протестиращите. Частите на МВР нищо не направиха, за да предотвратят това и за да задържат престъпника ислямист, викаше Сидеров от парламентарната трибуна. Той призова Цветан Цветанов моментално да пусне от ареста задържаните протестиращи и да задържи онзи, който "рани депутат от българския парламент".
В противен случай ГЕРБ ще видят какво означава опозиция. Ще искаме оставката на Цветанов всеки ден, отсече Сидеров с вдигнат пръст.
За кого работите, господа от МВР? - фалцетно закрещя Сидеров. - За кого работиш, Цветанов? За Турция ли? Тогава сложи си фес!" - продължи националистът.
После изсипа още няколко заплахи към ГЕРБ и Цветанов. "С нищо не можете да ни уплашите. Вземете се в ръце, иначе народът ще ви издуха и ще видите как боли, като паднеш от високо", не спря да се пени Сидеров. "Всичко това, което бе досега, ще им се види детска песен, ако не вземат мерки веднага и не озаптят еничарския корпус, който действа като еничарски корпус на Турция, а не като българска полиция", закани се още Сидеров.
Той разигра гневната си сцена пред двадесетина депутати, останали в залата към края на парламентарния контрол. Повечето от тях останаха безмълвни. Бързо реагира обаче зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ. Той застана пред микрофона и категорично заяви, че никой няма право да използва етническата или религиозната принадлежност на българските граждани за предизборна агитация. Той изрази съжаления, че парламентарната трибуна се използва за подобни цели.
Външният министър Николай Младенов също не скри възмущението си. Той припомни, че България винаги е била пример за междуетническа толерантност и че е успяла през всички години да удържи на всички опити за искуствено разпалвана религиозна омраза.
 

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ