28 Септември 2020понеделник22:07 ч.

Младоженците по време на церемонията преди 60 години

Влюбени отбелязват диамантена сватба

Станка и Георги Стоянови живеят в село близо до Мездра, където се радват на това, че и до ден днешен са заедно

/ брой: 213

автор:Дума

visibility 735

В днешно време малко хора могат да се похвалят, че са доживeли диамантена сватба, но на 8 ноември Станка и Георги Стоянови празнуват точно това – 60 години семеен живот.

Запознават се във Велико Търново, където тя е ученичка в търговската гимназия, а той е войник. Тогава Станка е на 15 години, а Георги - на 22. Двамата бързо се сближават. Тяхната дружба продължава три години, а на 8 ноември 1959-а сключват граждански брак и официално стават семейство. Година по-късно се ражда дъщеря им, а след 18 месеца и синът им.

Произхождат от бедни, но честни и трудолюбиви фамилии. Станка е израснала без баща, който е починал след трагичен трудов инцидент, работил е в железниците и, докато инспектира вагон, машината го премазва. По това време тя е била съвсем малка, но си го спомня добре. Разказват, че всичко в живота са постигнали съвсем сами - със собствените си ръце и труд. През годините, когато се е налагало, са разчитали на подкрепата единствено на родителите си и най-близките си: Станка има сестра, а Георги - три сестри и трима братя.

Семейството се премества в София от самото начало на техния брак. Почти цял живот Станка е била счетоводител. Георги пък е пенсиониран военен. През годините им се е случвало какво ли не и са преживели всякакви ситуации. Това, което им е помагало да преминават през изпитанията на живота, е, че винаги са се подкрепяли, вярвали са си един на друг и са се уважавали.

В момента Георги и Станка живеят в село близо до Мездра, където се радват на това, че и до ден днешен са заедно. Имат градина, в която отглеждат плодове и зеленчуци, грозде, имат и кокошки. Всяка година приготвят зимнина. Този труд ги държи живи и в кондиция. Смятат за най-важни постижения в живота си двете им деца, четирите внучки и единия правнук. А най-голямата им награда е да виждат семейството си заедно, приемствеността на поколенията, това, че са успели да отгледат честни, трудолюбиви и добри хора. Децата им спазват семейните традиции, събират се на всички празници заедно.

Тържеството по случай диамантената сватба на Станка и Георги Стоянови ще бъде в тесен семеен кръг в столичен ресторант.

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Скопие отхвърля Гоце Делчев да е българин

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 243

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 364

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ