21 Октомври 2021четвъртък18:09 ч.

Д-р Емил Караиванов, който отново се кандидатира за кмет на Асеновград от БСП, обеща в новия си мандат да кандидатства за основен ремонт на зала "Асеновец" и за изграждане на покрит плувен басейн.

Владимир Москов: Ще изградим 30 социални жилища в Гоце Делчев

Да се създаде фонд "Твоят дом" за облагородяване на районите около сградите предлага кандидатът за кмет на Шумен Венцислав Венков

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 902

Строителство на хоспис, реконструиране на общинската сграда в модерен социален дом и изграждане на 30 социални жилища в бившата казарма предвижда за следващия си мандат кандидатът на БСП за кмет на Гоце Делчев Владимир Москов. Много е направено и още много ще се прави за хората с увреждания, зарече се той. На среща с работещите и ползващите социални услуги Москов отчете, че общината е изградила рампи и асансьори, а програмата за социални асистенти за постоянна помощ в нуждаещите се семейства е разширена. Присъстващият на срещата народен представител от левицата Богдан Боцев се ангажира ПГ "БСП за България" да продължи да настоява за цялостна промяна в условията на труд за социалните работници. 

Кандидатът на БСП за кмет на Шумен Венцислав Венков представи пред жителите на кв. "Тракия" идеята си да се създаде фонд "Твоят дом". Той ще бъде насочен към малките общности, а с него ще се финансират проекти за облагородяване на районите около жилищата. Чрез него хората ще могат да кандидатстват за благоустрояване, осветление, асфалтиране на паркинги, изграждане на детски площадки. Венков предлага да бъдат възстановени и кварталните отговорници, които ще са връзката между местната власт и хората в различните райони на града. Ако спечелим изборите, ще спрем проекта в кв. "Тракия" за изграждането на жилища, докато не се изясни статута им, коментира Венков, а думите му бяха посрещнати с овации. Той обясни, че самите общински съветници не разбрали за кого са предназначени новите жилища. "Говореше се, че в тях ще бъдат настанени млади семейства, лекари, сестри, дефицитни кадри и затова одобрихме идеята. После изведнъж се оказа, че не става дума за тях, затова жителите на квартала имат основание да недоволстват", коментира Венков.

"Недопустимо е град като Пловдив да не разполага с дом на операта. Задачата на следващия кмет и новия общински съвет е да отредят терен за построяването на модерна и функционална сграда", заяви кандидатът на БСП за кмет Николай Радев на дискусия, инициирана от Съюза на архитектите.  

На среща с представители на Камарата на строителите в Ловеч кандидатът за кмет Радина Банкова прие идеята за зам.-кмет по строителството, за да се възстанови връзката между фирмите и общината.

"Строителните проекти в София ще бъдат провал, докато Столичната община се държи като опонент на строителния бранш. Това отношение трябва да се промени", заяви председателят на БСП в София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов на среща с инж. Илиян Терзиев и инж. Любомир Качамаков от Камарата на строителите в България. В дискусията се включиха и кандидатите за общински съветници Милка Христова, Иван Таков, Валентина Узунова и арх. Тихомира Костова, както и подкрепеният от БСП кандидат за кмет на район "Младост" арх. Стефан Стефанов. Участниците в разговора се обединиха, че бъдещето на строителството е в цифровизацията на процеса  от заданието до последния етап.

„Галъп“: Румен Радев има шанс да спечели на първия тур

автор:Дума

visibility 144

ЦИК успокои: Без зелен сертификат за гласуване

автор:Дума

visibility 177

„Демократична България“ иска КСНС заради COVID кризата

автор:Дума

visibility 147

ЕК призова държавите да махнат данъците върху енергията

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 202

Чуждите инвестиции се сринаха с 60%

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 202

Няма да получим аванс по Плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 202

"Булгартрансгаз" иска евросубсидия да разшири хранилището си

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 202

Франция удължава зелените пропуски до август 2022-а

автор:Дума

visibility 210

България е четвърта по КОВИД-смъртност

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 202

ЕК: София и Скопие спешно да разрешат спора си

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 202

Вишеград е срещу ценовата политика на Брюксел

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 202

Харакири

автор:Велиана Христова

visibility 406

/ брой: 202

Все сме трън на всички заради Македония

автор:Христо Георгиев

visibility 519

/ брой: 202

Да дразниш Дракона

visibility 389

/ брой: 202

Спекулативно време

автор:Лозан Такев

visibility 204

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ