11 Декември 2019сряда01:48 ч.

Д-р Емил Караиванов, който отново се кандидатира за кмет на Асеновград от БСП, обеща в новия си мандат да кандидатства за основен ремонт на зала "Асеновец" и за изграждане на покрит плувен басейн.

Владимир Москов: Ще изградим 30 социални жилища в Гоце Делчев

Да се създаде фонд "Твоят дом" за облагородяване на районите около сградите предлага кандидатът за кмет на Шумен Венцислав Венков

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 429

Строителство на хоспис, реконструиране на общинската сграда в модерен социален дом и изграждане на 30 социални жилища в бившата казарма предвижда за следващия си мандат кандидатът на БСП за кмет на Гоце Делчев Владимир Москов. Много е направено и още много ще се прави за хората с увреждания, зарече се той. На среща с работещите и ползващите социални услуги Москов отчете, че общината е изградила рампи и асансьори, а програмата за социални асистенти за постоянна помощ в нуждаещите се семейства е разширена. Присъстващият на срещата народен представител от левицата Богдан Боцев се ангажира ПГ "БСП за България" да продължи да настоява за цялостна промяна в условията на труд за социалните работници. 

Кандидатът на БСП за кмет на Шумен Венцислав Венков представи пред жителите на кв. "Тракия" идеята си да се създаде фонд "Твоят дом". Той ще бъде насочен към малките общности, а с него ще се финансират проекти за облагородяване на районите около жилищата. Чрез него хората ще могат да кандидатстват за благоустрояване, осветление, асфалтиране на паркинги, изграждане на детски площадки. Венков предлага да бъдат възстановени и кварталните отговорници, които ще са връзката между местната власт и хората в различните райони на града. Ако спечелим изборите, ще спрем проекта в кв. "Тракия" за изграждането на жилища, докато не се изясни статута им, коментира Венков, а думите му бяха посрещнати с овации. Той обясни, че самите общински съветници не разбрали за кого са предназначени новите жилища. "Говореше се, че в тях ще бъдат настанени млади семейства, лекари, сестри, дефицитни кадри и затова одобрихме идеята. После изведнъж се оказа, че не става дума за тях, затова жителите на квартала имат основание да недоволстват", коментира Венков.

"Недопустимо е град като Пловдив да не разполага с дом на операта. Задачата на следващия кмет и новия общински съвет е да отредят терен за построяването на модерна и функционална сграда", заяви кандидатът на БСП за кмет Николай Радев на дискусия, инициирана от Съюза на архитектите.  

На среща с представители на Камарата на строителите в Ловеч кандидатът за кмет Радина Банкова прие идеята за зам.-кмет по строителството, за да се възстанови връзката между фирмите и общината.

"Строителните проекти в София ще бъдат провал, докато Столичната община се държи като опонент на строителния бранш. Това отношение трябва да се промени", заяви председателят на БСП в София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов на среща с инж. Илиян Терзиев и инж. Любомир Качамаков от Камарата на строителите в България. В дискусията се включиха и кандидатите за общински съветници Милка Христова, Иван Таков, Валентина Узунова и арх. Тихомира Костова, както и подкрепеният от БСП кандидат за кмет на район "Младост" арх. Стефан Стефанов. Участниците в разговора се обединиха, че бъдещето на строителството е в цифровизацията на процеса  от заданието до последния етап.

Коли горят на столичен паркинг

автор:Дума

visibility 0

12 нови случая на морбили в Пазарджишко

автор:Дума

visibility 13

400 лева за преглед в софийска болница

автор:Аида Паникян

visibility 71

/ брой: 238

Омбудсманът до КФН: Бонус-малус ощетява гражданите

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

С 11 млн. са намалели животните за месо за 30 г.

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 238

Четвърти сме в ЕС по харчове за храна

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

Фирми от всички сектори ще търсят нови служители догодина

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 238

Турция готви сондажи и в Черно море

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 238

"Четворката" преодоля застоя

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

Стрелба в болница

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 238

Кратки новини

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 238

Не се вижда краят на съседските войни

автор:Евгени Гаврилов

visibility 65

/ брой: 238

А след лъжата накъде?

автор:Николай Шопов

visibility 67

/ брой: 238

Фашисткият преврат в Боливия

автор:Иван Аладжов

visibility 55

/ брой: 238

НИМ изпраща годината с голяма изложба

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ