28 Ноември 2021неделя13:59 ч.

Няколко думи

Вкопаване

/ брой: 191

автор:Деси Велева

visibility 53

Здравото вкопаване в местната власт на ГЕРБ продължава с бясно темпо. Копае се вече дъното. Риенето става все по-скандално в опитите да се намери място за провален в очите на обществото, но безценен за бившите управляващи кадър, какъвто е уволненият бивш главен секретар на МВР Ивайло Иванов. Преди няколко месеца той бе скандално изгонен от МВР, за да се прикрепи сега към столичната общинска хранилка и да се лепне като стожер на кмета Йорданка Фандъкова (вж. статията "Фандъкова прибра в общината уволнен за насилие шеф от МВР"). Искала ли го е тя, не го ли е искала, питали ли са я, не са ли, можем да гадаем. Но не е нужно да имаме пророчески способности, за да съзрем дългата ръка на големия шеф. Той наскоро се похвали с уволнението на председателя на Столичния общинския съвет, сега продължава едноличните си вмешателства в администрацията.
Очевидно Столичната община се превръща в безопасен (засега) пристан на отхвърлени, компрометирани кадри на бившето управление. Този път обаче гаврата достигна чутовни, катастрофални размери. Топло място се намира не просто за безработен наш човек, а за низвергнат функционер, нагазил до колене в насилие и безнаказаност. У нас обаче доказаните нарушители не се наказват, не са принудени да скланят глава, а вместо това вирят нос на нови удобни длъжности.
Заслугите на Иванов заради действията и бездействията му по време на миналогодишните антиправителствени протести са особено тачени от бащицата, че сега на него се разчита да открие нови, широки перспективи пред звеното, което ще управлява. Твърда ръка трябва, за да се контролира дали столичани спазват правилата за живот в града. Новият началник ще раздава шамари на мърсящите въздуха и градинките, ще надзирава почистващите фирми и миенето на улиците. Който не слуша - лютив спрей в очите, докато не си коригира поведението. А Фандъкова само ще потупва по рамото заслужилия си нов подопечен, затваряйки очи за задкулисието, в което е участник. Независимо дали тя дърпа конци или на нея й ги дърпат, кметицата все пак е официалният главен отговорник за ставащото на "Московска" 33 и мъчителната агония там. Ако е уморена, чувства се недооценена и реално лишена от власт, сега е моментът да се откаже и да покаже, че безобразията все пак имат спирка.
Докато чакаме решението ѝ, вероятно ще гледаме още сеир. Коя ли ще е следващата кадрова рокада, пример за безочието на баш шефа? Отхвърлени партийни функционери бол. Само трябва да се намери недостатъчно заслужил чиновник, от когото да се отърват, за да настанят следващата калинка.

 

 

Газът може да поскъпне с повече от 3% през декември

автор:Дума

visibility 1451

/ брой: 228

ЕК не откри макроикономически дисбаланси у нас

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 228

Жилищата в София са крайно недостъпни

автор:Дума

visibility 1660

/ брой: 228

Христо Стоичков влиза в търговията с ток

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 228

Европа връща ограничения заради Омикрон

автор:Дума

visibility 225

Центърът Гешев

автор:Павлета Давидова

visibility 1508

/ брой: 228

Как животът се превръща в борба и достойнство

автор:Трифон Митев

visibility 1443

/ брой: 228

Учителите да се приравнят към втора категория труд!

visibility 5385

/ брой: 228

Надежда за промяна

автор:Аида Паникян

visibility 943

/ брой: 228

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ