24 Януари 2019четвъртък08:39 ч.

Снимки Емилия Костадинова

"Визия за Европа" - против пакета "Макрон", Истанбулската конвенция и пакта за миграцията

автор:Дума

visibility 653

БСП стана първата партията, която изготви и гласува платформата си за предстоящите избори за Европейски парламент. Националният съвет на левицата прие "Визия за Европа", в която ясно са посочени приоритетите, които БСП ще отстоява в Европа - национални и общоевропейски. Платформата е под наслов "За Европа на народите и социалната държава - солидарна, хуманна и сигурна". В нея се казва, че в резултат на Европейските избори, БСП ще изпрати в ЕП своите представители, които заедно със социалистите, социалдемократите и другите представители на левицата от европейските държави ще отстояват общите, но също така и националните приоритети.

Представителите на левицата в ЕП ще се борят  за равенството като универсална ценност на левицата – равенство на гражданите, равнопоставеност на държавите членки при реализацията на общите европейски политики.
Социалистите записаха в документа, че са твърдо        против приемането на пакета „Макрон", предвиждащ регламенти в областите на трудовия пазар, финансите, инвестициите и търговията, които фаворизират едни държави членки за сметка на други.
Обявяват се за приемане на България без допълнителни условия в Шенгенското пространство, против продължаващото прилагане на Механизма за сътрудничество и оценка – израз на политиката на „двойните стандарти”.
БСП е за равноправно участие в общата енергийна политика на ЕС чрез изграждане на нови собствени ядрени мощности и развитие на транзитната газопреносна мрежа на територията на България.
Левицата записа също, че продължава да е против  Истанбулската конвенция, чиито текстове противоречат на Българската конституция според Решение на КС.
БСП е за  обща миграционна политика, съобразена с интересите и изискванията на държавите членки, а не въпреки тях, против Пакта на ООН за бежанците.

Приоритет е продължаващата интеграция в ЕС на Западните Балкани, при решаване в рамките на преговорния процес на въпросите от значим национален интерес, а именно, за българското историческо и културно наследство на територията на държавите кандидатки, както и правата на българските малцинствени общности. Подкрепяме създаването на европейска прокуратура и призоваваме всички страни членки да се включат в инициативата, пище още в платформата.
Подкрепяме последователно отмяната на санкциите, наложени от ЕС на Руската федерация, допълват социалистите.
 

В документа има 7 раздела:

-  Изграждане на Европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж – ключ към преодоляване на неравенствата;
-  Единен и демократичен Европейски съюз, който е близо до хората и уважава суверенитета на държавите членки;
-  Многогодишна финансова рамка в услуга на сближаването, на гражданите и на реалната икономика;
-  Силна и ефективна Кохезионна политика след 2020 г.;
-  Европейски съюз на младите – по-добър живот и активно демократично участие на бъдещите поколения ;
-  Устойчива миграционна политика, основана върху съобразяване с националните интереси;
-  Европейският съюз – самостоятелен фактор в глобалната политика.

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 16

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 118

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

Русия е за мирен договор с Япония

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 88

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 55

/ брой: 16