01 Април 2023събота11:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над източната половина от страната ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - и временно силен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°. Днес от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над източната половина от страната ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - и временно силен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°.

Вигенин и Гьоков разговаряха със социалисти в Стара Загора за бъдещето на левицата

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 101

Бившите депутати от "БСП за България" Кристиан Вигенин и Георги Гьоков проведоха задълбочена дискусия за развитието на БСП със старозагорските социалисти. Акцентът беше поставен върху разработването на нова Програма и Устав на партията, които да разгръщат по-дългосрочна перспектива за бъдещото развитие на България.

Една от основните теми на разговора беше как да променим БСП така, че да отговаря на съвременните изисквания на обществото.  

"Предстои широка дискусия на всички нива в БСП. Целта й е да изведе ясна посока и да очертае приоритетни цели, които да гарантират равенство, солидарност, социална справедливост, сигурен, достоен и спокоен живот на българите. Концепцията, която конгресът ще разгледа на предстоящото заседание в събота, е изработена на база обобщение на постъпилите предложения от социалисти от цялата страна. Тя има за цел да сложи началото на един откровен разговор в партията, който да оформи изцяло нова визия, която да дава ясна посока за просперитета на държавата", заяви Вигенин. 

"БСП е масова партия, която обединява съмишленици и се осланя на традиции, дълбоки исторически корени, и винаги е поставяла в центъра на своите битки правата на хората. БСП винаги се водила от основни принципи като социална справедливост, солидарност, равенство и патриотизъм", подчерта той. 

Вигенин запозна социалистите с идеите за новата програма на БСП. "Говорихме си и за необходимите промени в Устава, за състоянието на партията и мерките да засилим влиянието си в обществото. Споделям изразеното мнение, че конгресът трябва да обърне повече внимание на непосредствената задача - участието в парламентарните избори на 2 април", поясни Вигенин.

Участниците в срещата поставиха много въпроси, теми за анализ и интересни решения, които да доразвият идеята за промяна в БСП.

Магнитни бури през април

автор:Дума

visibility 105

Ден за размисъл

автор:Дума

visibility 117

Заменят руската система за управление в АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 63

Българският мед залежава заради внос от Украйна

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 63

Производствените цени нарастват по-бавно

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 63

Полша ограничава вноса на украинско зърно

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 63

Българин е задържан в Белгия за тероризъм

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 63

И чехите не искат пенсионна реформа

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 63

Вашингтон отряза Киев за изтребители Ф-16

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 63

Номер Едно

автор:Боян Бойчев

visibility 283

/ брой: 63

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ