05 Юни 2020петък23:26 ч.

Вече може да теглим заем навсякъде в ЕС

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 1431

Българите вече могат да получават потребителски кредити от банки и в други страни от ЕС. За целта трябва да се открие сметка в чуждестранна банка на територията на страна от ЕС и да се кандидатства по съответната процедура. Това обяви вчера Емил Алексиев от Дирекция "Техническа хармонизация и политика за потребителите" към Министерството на икономиката. Кредиторите от своя страна ще проучват платежоспособността на всеки потребител, кандидатстващ за кредит.
Според Алексиев ще се подобри функционирането на пазара и ще се уеднаквяват условията в отделните страни членки, както и потребителите ще са по-добре защитени. Според него бариерата за българите остава езикът. "Българските граждани вече могат да кандидатстват от всички страни членки на ЕС, но информацията няма да е предоставена на български, каза Алексиев. Основното преимущество за потребителя при тегленето на заем в друга държава членка на ЕС е, че може да се възползва от по-изгодните лихви.

Гърция обяви готовност за война с Турция

автор:Дума

visibility 515

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 855

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ