06 Април 2020понеделник13:32 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка (с) Kromus/PID

Във Виена поощряват грижата за околната среда с билети за културни събития

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 1071

Пилотен дигитален проект, засягащ две, на пръв поглед, напълно различни области - опазването на околната среда и насърчаването на културата, представи Виенската община. На 26 февруари ще тръгне мобилното приложение "Тоукън за култура" (Kultur-Token). То ще бъде тествано от 1000 потребители, които след това ще споделят мнението си и ще го оценят. От есента на 2020 г., след подробно обсъждане и в случай на положителна оценка, приложението ще бъде достъпно за всички, научи ДУМА от Ойроком-ПР София.

Тоукънът ще измерва количеството въглероден диоксид, който потребителят спестява, като се придвижва с обществен транспорт, с колело или пеш. Екологичното поведение ще бъде възнаградено, като ще се събират точки, а техните виртуални маркери постепенно ще бъдат изпълнени с "въглероден диоксид". Eдин жетон (token) отговаря на 20 кг CO2, което може да се спести средно за две седмици, ако пътувате с обществен транспорт или с велосипед. Притежателите на жетона ще могат да използват виртуално събраното количество въглероден диоксид и да го обменят за безплатен билет за културна институция. Те ще получават на смартфона си QR код, който ще показват на входа на театъра или музея. Участие в пилотния проект са потвърдили Музеят за история на град Виена, Фолкстеатър, Виенският Концертхаус и музейният комплекс "Квартал на музеите", очаква се да се включат и други. Проектът е разработен от колектив на Икономическия университет във Виена.

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 270

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 131

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 270

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 754

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 308

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ