18 Октомври 2021понеделник00:19 ч.

Снимки личен архив

Срещи

Валери Стефанова: Жената може да е и умна, и красива

Имам желанието да повлияя на живота на другите, сподели носителката на титлата "Мисис България Вселена 2020"

/ брой: 10

автор:Альона Нейкова

visibility 2364

Родената в Хасково ВАЛЕРИ СТЕФАНОВА е носителка на титлата "Мисис България Вселена 2020", отличавайки се в престижния конкурс като една от най-атрактивните участнички сред красивите омъжени дами. Преди десетина години съдбата я отвежда в Лондон, където иска да научи езика на Шекспир. Решава да остане в английската столица, защото вижда страхотна перспектива за развитието си. Започва да пътува много, стига до Карибите, Барбадос, Гренада и обикаля общо 58 държави по света. През 2016-а основава първата си клиника за естетична медицина, в която работят 10 лекари и терапевти. Само година по-късно заминава за Китай със съпруга си, който има работни ангажименти в Поднебесната империя. При завръщането си в Лондон отваря нова страница в живота си и започва да следва криминално право. Създава собствена кантора и се ползва с доверието на много влиятелни клиенти. Не спира да се усъвършенства и да търси нови предизвикателства. Влюбена е в бързите скорости, дори участва в различни състезания. Занимава се и с благотворителност. Иска да даде пример на младите момичета, че мечтите могат да се сбъднат, ако имаш желание и воля да ги преследваш.

"Куража и самочувствието си ги имам във всяко начинание"

- Преди броени седмици бяхте избрана за "Мисис България Вселена 2020". Предполагахте ли, че именно вие ще станете победителка в този престижен конкурс, Валери?

- Никога не съм очаквала да спечеля титлата. Винаги си мечтаех за нея - това е детската ми фантазия. Докато не чух името си на конкурса като победителка, дори не вярвах какво ми се случва. Това е един от най-вълшебните моменти в живота ми.

- Какво ви даде кураж и самочувствие да се явите на този конкурс? Участвали ли сте и в други подобни състезания за красота?

- Никога не съм се явявала на какъвто и да е било друг конкурс за красота. Куража и самочувствието си ги имам във всяко едно начинание.

- Защо решихте да използвате спечелената титла за благотворителност?

- В живота ми досега винаги съм била в ситуация да бъда в подкрепа на хората и да откликвам на нуждите на другите в периоди на криза. Затова за мен сега идва времето, в което бих искала да споделя моя жизнен опит като наистина положителен модел за поведение на младото поколение.

- Стремежът ви е да предоставите безплатен достъп до уроци по английски на социално слаби деца. Имате ли вече желаещи за подобно обучение? И мислите ли, че лесно ще намерите подходящи преподаватели?

- Изключително приятно ми стана, когато научих, че много учители звъннаха на моя пиар, за да разберат повече за тази инициативата и да се включат в нея. Радвам се, че в България са останали хора с добри сърца, които бяха готови да се включат в проекта. Но подбрах преподаватели от Англия. Желаещите децата им да участват в това онлайн обучение писаха на официалната ми фейсбук страница, както и в моя инстаграм профил. Всички имаха възможност да се запознаят с подробностите за кампанията в социалните мрежи, където съм споделила необходимите контакти, чрез които родителите на децата се свързваха с мен и моя екип. Предоставихме имейл и телефонен номер. И се опитвах да отговарям на всички въпроси максимално бързо.

- Как ще коментирате стереотипа, че жената или е умна, или е красива?

- Това е напълно абсурдно схващане. Жената може да бъде всичко - и красива, и умна. Доказано е безброй пъти.

- Съгласна ли сте с твърдението, че България е страната с най-много "Миски" на глава от населението?

- Напълно. Определено е така. В страната ни има много красиви жени и се организират доста конкурси. 

- Защо решихте да заминете в Лондон? Лесен ли бе пътят от Хасково до английската столица?

- Пожелах да замина само за да уча английски език. Давам си сметка, че това беше страшно трудно решение за мен. Англия всъщност беше първата държава, в която се преместих да живея след България. Бях много малка, животът тепърва започваше за мен. Но събрах кураж и заминах. Костваше ми много упорство и мога да кажа, че първите две години бяха най-трудните в живота ми.

- Създавате верига от салони за красота и естетична медицина. Имате ли наблюдения дали англичанките или българките държат повече на външния си вид?

- Категорично българките се поддържат много повече. Англичанките не отдават толкова голямо значение на външния си вид, а по-скоро предпочитат да гонят кариерата си и да се развиват.

- На каква възраст ще препоръчате на дамите да прибегнат за първи път до такива процедури като слагането на филъри и ботокс, например?

- За подобен тип процедури е много относително да се говори. Но според мен филъри и ботокс бих посъветвала да се сложат, когато наистина е необходимо, например след 35-годишна възраст.

- Били сте в доста страни по света. Кое е най-важното, което научихте от многобройните си пътешествия? Къде животът ви допадна най-много и на кое място никога не бихте искали да се върнете?

- Най-много ми хареса атмосферата в Кейптаун, Южна Африка. Освен че има страхотен плаж и добър лайфстайл, мястото е уникално и там наистина човек може да си почине и да се наслади на живота максимално. Единствено не бих се върнала в Мароко - на някои там може и да им хареса, но аз бих предпочела други дестинации.

- Какво ви подтикна не просто да се захванете с юриспруденция, но и да се насочите към криминалното право?

- В основата на областта на наказателното правосъдие лежи цел: да се запазят хората, общностите и населението в безопасност. И точно това е моето намерение. Всеки ден специалистите по наказателно правосъдие работят в тази насока, като защитават своите общности, разследват престъпления и прилагат закони и политики, за да гарантират, че безопасността на всички е приоритет.

Имам желанието да повлияя на живота на другите и в областта на наказателното правосъдие мога да го постигна. Искам да помагам на нуждаещите се, да защитавам общото благо и да служа на хората - преди всичко. В рамките на наказателното правосъдие мога да работя с жертви на престъпления, да съдействам за решаване на криминални случаи или дори да предотвратявам нарушения в моята общност.

- Казват, че сте влюбена в бързите скорости. Каква е максималната, която сте вдигнали досега, и къде се е случило това? В какви състезания сте участвали?

- Максималната скорост, която съм вдигала, е била 300 километра в час, беше на писта в Германия. По-скоро съм любител, не се занимавам професионално с това. Обичам бързите скорости и редовно посещавам подобни мероприятия.

- Имате двегодишна дъщеря. Бихте ли подкрепили Кимбърли, ако изяви желание да участва в конкурси за красота, когато порасне?

- Разбира се! Бих подкрепила дъщеря си на сто процента, ако иска да участва в подобно състезание и да бъде като мама.

- Смятате ли се за успяла? Има ли нещо, от което трябваше да се лишите, за да постигнете онова, което имате сега?

- Не бих казала, че съм напълно успяла. Дотук съм изпълнила голяма част от мечтите си, но има още какво да се желае.

- Като човек, живеещ в чужбина, какво бихте искали да се промени в държавата ни, за да спре изтичането на млади хора и да се превърне страната ни в желано място за живот и работа?

- За мен успехът на държавата се свежда до умелото разпределяне на финансовия поток. Колкото по-големи ресурси и производства има една страна, толкова повече може да направи за народа си. Има шанс да се погрижи за адекватно здравеопазване, по-добра инфраструктура, достатъчно работни места, да има необходимите стоки и услуги и т.н. Важно е да се отбележи обаче, че това трябва да е достъпно за всички, а не само за висшата класа. Една успешна държава трябва да има голям процент от хората, които да се сдобиват с все по-голямо богатство, а не само няколко души да разполагат с неограничени средства. И според мен още две неща позволяват на страната да се развива в правилната посока: правата на собственост и лекотата на стартиране на нов бизнес.

- Често ли си идвате в родината?

- Откакто живея извън България, се прибирам максимум по четири пъти в рамките на 12 месеца в родната ми страна. Но тази година, поради ситуацията с коронавируса, в която се намира целият свят, се прибрах още през март и в момента съм тук. Мисля, че за дъщеря ми е по-добре да сме в България сега. Баща й не е с нас, работата му се намира на друго място. Но съвсем скоро ще си бъдем заедно всички.

- Наблюдавате ли процесите, които се случват в България?

- Следя всичко и мисля, че трябва да запазим самообладание и спокойствие. Пандемията и свързаните с нея ограничения и проблеми ще отминат. Просто трябва да стиснем зъби и да запазим спокойствие. На всеки му е трудно в момента - това е голям удар за човечеството. Но сме безсилни срещу природата.

БСП иска национално КОВИД-изследване

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 199

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 199

БСП очаква работещи кабинет и парламент

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 199

Министър Живков: Ние зависим напълно от вноса на газ

автор:Дума

visibility 14

Очакват 9% ръст на фалитите у нас догодина

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Държавата е била възложител на незаконното строителство

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 199

ВиК холдингът се уплаши от "удавяне"

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 199

Лидерът на ХДС обяви минаване в опозиция

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Европа регистрира мигрантски скок по Балканския маршрут

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 199

Макрон се извини на Алжир

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 199

Австралия разхлаби КОВИД-мерките

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 199

"Заразният" страх

автор:Павлета Давидова

visibility 40

/ брой: 199

Гласуването за ГЕРБ ще е вот срещу България

автор:Юри Михалков

visibility 110

/ брой: 199

Покривът все пак падна...

автор:Ева Костова

visibility 91

/ брой: 199

На Джеки Вагенщайн - честито!

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ