07 Юли 2022четвъртък16:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

В Пещера прерязаха лентата на три ремонтирани улици

автор:Дума

visibility 1258

Кметът на Пещера Йордан Младенов, областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, председателят на Общинския съвет д-р Николай Пенев, заместник-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова и секретарят на Община Пещера Галина Стоянова, присъстваха на откриването на ремонтираните улици „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и „Изгрев“ . Тук бяха и представители на фирмите изпълнители.

Проектът е на стойност 962 304 лв. и е финансиран в рамките на процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 7 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7.2 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

За кратко време три от улиците в Пещера станаха неузнаваеми и европейски. Строежът представлява реконструкция на улична мрежа в гр. Пещера по ул. „Иван Вазов“, ул. „Изгрев“ и на ул. „Георги Кьосеиванов“. В транспортно-комуникационно отношение тези улици принадлежат към второстепенната улична мрежа – улици VI клас.

Изпълнена е реконструкция на пътната конструкция – асфалтови пластове и основа от трошенокаменна настилка. Подменени са тротоарната настилка с бетонови плочи и нови бетонови бордюри според новата нивелета, като е запазена съществуващата инженерна инфраструктура.

В местата на пешеходните пресичания и достъп до имоти и гаражи са предвидени и изпълнени понижения на бордюрите съгласно проектните детайли. Тротоарите са с различни ширини до съществуващите огради. Всичко заложено е изпълнено качествено, в срок и в синхрон между институциите.

Негово Благовенство отец Тодор извърши водосвет. Пред присъстващите кметът Йордан Младенов каза: "Освен средствата от фонд "Земеделие", средства за подмяна на водопровода осигуриха държавата и Общината, която със свои средства подмени водопровода за стопански нужди." Младенов пожела здраве на живеещите в този район и безаварийно шофиране.

Андрей Гечев поздрави ръководството на Общината за успешното и качествено изпълнените строително-монтажни работи. Той обеща сътрудничеството между институциите да продължи за подобряване на инфраструктурата на град Пещера.

Д-р Пенев изрази удовлетворението си от новата визия на улиците и благодари за това, че "като принципал на Общинската собственост, Общинският съвет и гражданите на града получаваме тази поредна прекрасна придобивка. Сега ние ще ползваме за дълги години направеното."

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ