21 Март 2019четвъртък19:43 ч.

Снимка Гергана Дамянова

Сцена

Житейски дилеми

В Младежкия театър празниците започнаха с "Иначе казано"

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 671

Две премиерни представления на един обещаващ и докосващ спектакъл, в чието отражение можем да открием себе си и въпросите, които си задаваме всеки ден, се състояха в навечерието на Коледа в Младежкия театър "Николай Бинев". Режисьор на "Иначе казано" е Владимир Петков, а в ролите можем да се насладим на играта на две актриси от трупата - Мариана Миланова и Рая Пеева, както и на специалното участие на Георги Кадурин и Веселин Калановски.

Автор на пиесата е известният френски драматург Флориан Зелер, удостоен с множество престижни номинации и награди, включително за френските театрални отличия "Молиер". Английският всекидневник "Гардиън" го определя като "най-вълнуващия драматург на нашето време". Преводът е на Снежина Русинова-Здравкова. Сценографията и костюмите са дело на проф. Чайка Петрушева, която преобрази сцената на Младежкия театър за първи път от 1994 г. Композитор е Михаил Шишков-син, а един от най-изявените български хореографи - Мила Искренова, също е част от постановъчния екип.

Една вечер Даниел (Георги Кадурин) и съпругата му Изабел (Мариана Миланова) решават да поканят на гости своя приятел Патрик (Веселин Калановски), който пък е решил да ги запознае с младата си приятелка Ема (Рая Пеева), заради която е напуснал бившата си съпруга. Но тази среща се превръща в ураган в главите на домакините, който нарушава удобното им равновесие. Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем, понесени на крилете на желанието, и способни ли сме да преосмислим живота си - са основните въпроси, които се задават в това представление.

Пиесата ще има още един спектакъл до края на годината - на 28 декември, а през януари представленията са на 11-и и 23-ти.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 189

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 281

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 199

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 260

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 676

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 55