19 Септември 2021неделя11:57 ч.

В Гърция се надигнаха срещу джендър идеологията на ЕС

Русия осъжда извратеното мислене на Запада с правото на децата да избират пола

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 616

Видни личности в Гърция призоваха да се прекрати налагането на нестандартни отношения спрямо обществото.

Учени, предприемачи, университетски преподаватели, бивши високопоставени военни служители, официални лица, дипломати и културни дейци публично изразиха несъгласие с Националната стратегия за равенство между хетеросексуалните и хомосексуалните и притеснения относно половото възпитание в училищата, предаде вестник "Прото тема", на който се позовава агенция РИА Новости.

Според вестника 160 видни личности са подписали писмо по проблема с кризата на институциите и ценностите на образованието, съчетани с екзистенциалната криза, която Гърция изпитва от продължаващите и засилващи се асиметрични заплахи от Турция.

През юни членовете на Комисията по националната стратегия за равенство на ЛГБТ (сексуалните малцинства) представиха на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис пътна карта за борба с дискриминацията срещу ЛГБТ. Както тогава съобщи пресслужбата на премиера, пътната карта определя насоки за борба срещу дискриминацията и за укрепване на равенството, въз основа на стратегията, приета от Европейския съюз, както и на най-добрите практики в чужбина. Мицотакис нарече плана "смела стъпка за модернизация" за обществото.

"Нашата страна е изправена пред остър демографски проблем и на първо място трябва да се погрижим за укрепването на гръцкото семейство и увеличаването на раждаемостта. Вместо това обаче ние със загриженост наблюдаваме обнародването и насърчаването на законодателни инициативи 

в името на спорна и обидна легитимност, която противоречи на обществените настроения, 

националните нрави и обичаи, които отдавна са в основата на продължаването, оцеляването и перспективите на гръцката култура", изтъква се в писмото. 

Както пишат авторите на отвореното писмо, "приемането на хомосексуалните предпочитания от обществото е даденост от "свободната воля" на индивида, а не е въпрос на политиката или образованието. Те питат какви ще бъдат "последиците за семейството и обществото от прилагането на този вид политика".

Те са обезпокоени от позоваването на европейското законодателство, както и от необходимостта от хармонизиране на Гърция с институционалните и правни рамка на ЕС. При това подписалите писмото напомнят член 2 от Римския договор, според който Обединена Европа "ще уважава богатото културно и езиково многообразие и ще защитава и популяризира европейското културно наследство".

Напротив, "задачата на Брюксел и ЕС не включва налагането върху гръцкото общество чрез неголеми малцинства такива неприемливи правила, които насърчават стандартите за разнообразие (вредни за чувствителната детска възраст) и надхвърлят общата европейска стойност за толерантност", се казва в декларацията.

"Представянето на така наречените "общи европейски ценности", което не засяга нито ясно дефинирани общи европейски ценности (като свобода, демокрация, върховенство на закона, толерантност и т.н.), нито ясно определени права на човека, представлява злоупотреба, нарушение на принципа на толерантността и опит за налагане на обществото стандарти, правила и практики, които са крайно малобройни, чужди и неприемливи за по-голямата част от социалното мнозинство в страните-членки на ЕС", се казва в писмото.

Авторите заявяват, че въвеждането на половото образование в гръцкото предучилищно и начално образование "предизвиква още по-голяма загриженост". 

Те призовават да се сложи край на т. нар. "общи европейски ценности", 

за да се оправдаят оскърбителните политики и законодателство, които противоречат на чувствата на по-голямата част от гръцкия народ, подкопават семейството като социална институция, морала и традициите на гръцкия народ.

"Ние призоваваме за премахване на тези провокативни правила, които опасно разделят нашето общество по време на многоизмерна екзистенциална криза, за чието противопоставяне се изисква единство, солидарност и мобилизация на всички сили на гръцката нация", заключават авторите.

Сред подписалите писмото по-специално са академиците и бивши президенти на Атинската академия Контопулос Георгиос, Кунадис Антониос, Валтинос Атанасиос и Имелос Стефанос, бившият министър отбрана Франкос Франгулис, бившите началници на Генералния щаб на армията Скарвелис Димитриос и Грапсас Димитриос, бившият зам- генерален прокурор на Ареопага Фотиос Макриас, бизнесменът Продромос Емфиецоглу, бывшият генерален инспектор на държавното управление Леандрос Ракинтзис, професорите Мазис Яннис и Гривас Костас, бывшите посланици Пукамисас Георгиос, Неарху Периклис, Гунарис Манолис многие другие.

Отделно в статия във в. "Российская газета" говорителката на МВнР Мария Захарова констатира, че западните държави под прикритието на доводи за прогрес и свобода, се опитват да наложат своето "извратено мислене", насърчавайки експерименти за избор на пол върху децата. 

Тя обърна внимание на съобщенията в австралийските медии, че властите на щата Нов Южен Уелс искат на деца над 3-годишна възраст да се позволи самостоятелно да избират пола си. Захарова цитира няколко примера от Дания, Шотландия и Англия, където властите по един или друг начин налагат на децата независим избор на пола си. "Човек е принуден да направи неестествен избор, представяйки се за човешко същество. На подрастващите не просто се рекламират, а постоянно се натрапва извратеното разбиране на пола и джендъра. Съвременните медии като продукти на масовата култура се използват активно в този процес", отбеляза говорителката на руското  МВнР.

"Казват ни е, че това е прогрес. Звучи като нещо положително, защото бяхме научени да тълкуваме погрешно тази дума. Напредъкът не е движение към по-добро. Напредъкът е развитие на един процес. Но в каква посока и с какъв резултат зависи от първоначално зададените параметри. Точната дума е "прогресираща болест", това е случаят. Убеждават ни, че това била свободата. Но всъщност това е всепозволеността на порока и освобождаването на извращението от отговорност".

Според Захарова Западът прави тези експерименти целенасочено и координирано. 

"Имаме работа с нов тип политическа концепция - ултрабиополитика. 

Това не е първият опит. Привържениците на нацистката евгеника се опитаха да направят такъв експеримент с човечеството. Нацистите измерваха черепи и носове, искаха да изведат нов човек. Настоящият либерален Левиатан отиде по-далеч. Задачата е още по-човеконенавистна, не бъде създаден нов човек, а човекът да бъде принуден да се промени, като се откаже от собствената си идентичност и бъде поробен. Злото още не е издевателствало така над нас", посочи Захарова.

"Пред очите ни се зароди и се институционализира социалната педофилия. Зад "светлите перспективи на разкрепостяването" се крие извратен, уродлив мироглед" Пробутват ни го като борба срещу хомофобията и лек за страданието, но това е истинска война с останките от личната свобода, поробването на човек още от детството под дулото на либералната диктатура", обобщи Захарова. 

 

На снимката вляво: протести срещу "джендърната диктатура" и в Украйна

 Петков и Василев: Няма да вдигаме данъци, ще ги събираме

автор:Дума

visibility 10

Валежи в неделя

автор:Дума

visibility 127

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 315

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 179

Отново сме страна от „жълта зона” за Румъния

автор:Дума

visibility 112

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 236

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1378

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 608

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 930

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 677

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ