04 Август 2020вторник02:05 ч.

Росен Желязков

В БДЖ има недостиг на 20 локомотива

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 769

В момента в БДЖ има недостиг на 20 локомотива, но през следващата година той ще бъде наваксан, защото вече са в ход процедурите за ремонти и доставка на нови локомотиви, както и за ремонта на мотрисните влакове. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков пред БНТ. В рамките на 20 дни имаше спиране на влаковете със слаб пътникопоток, но те ще бъдат възстановени от 20 октомври, каза министърът.

Той обясни, че от поемането на поста си е решил да направи анализ на организационната структура на дружествата в групата БДЖ - "Пътнически превози", "Товарни превози" и Холдинг БДЖ. "В момента връзката между двете дружества се опосредства от Холдинг БДЖ и всъщност собственик на операторите на товари и пътници е холдингът. Тогава казах, че ще се преразгледа ролята и мястото на холдинга, та вече е дошло времето това да намери своята трансформация и това ще бъде одобрено от мен като процедура за преобразуване с оптимизиране на дейността и оставането само на две дружества", каза министърът.

Желязков коментира и промените в агенция "Автомобила администрация", които касаят изпитите за водачи на автомобили. С решение от миналата седмица се предвижда на практическите изпити вече да не присъства инструктор, както и изпитите да се провеждат в автомобили, оборудвани с видеонаблюдение и датчици, отразяващи автоматично грешките. "Теоретичната подготовка на водачите в момента се извършва в т.нар. бели стаи. Нашето желание е да направим практическия изпит в "бели автомобили", където електронните системи ще преценяват грешките на водача, подготовката му", коментира Желязков.

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ