01 Юни 2020понеделник15:22 ч.

Росен Желязков

В БДЖ има недостиг на 20 локомотива

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 698

В момента в БДЖ има недостиг на 20 локомотива, но през следващата година той ще бъде наваксан, защото вече са в ход процедурите за ремонти и доставка на нови локомотиви, както и за ремонта на мотрисните влакове. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков пред БНТ. В рамките на 20 дни имаше спиране на влаковете със слаб пътникопоток, но те ще бъдат възстановени от 20 октомври, каза министърът.

Той обясни, че от поемането на поста си е решил да направи анализ на организационната структура на дружествата в групата БДЖ - "Пътнически превози", "Товарни превози" и Холдинг БДЖ. "В момента връзката между двете дружества се опосредства от Холдинг БДЖ и всъщност собственик на операторите на товари и пътници е холдингът. Тогава казах, че ще се преразгледа ролята и мястото на холдинга, та вече е дошло времето това да намери своята трансформация и това ще бъде одобрено от мен като процедура за преобразуване с оптимизиране на дейността и оставането само на две дружества", каза министърът.

Желязков коментира и промените в агенция "Автомобила администрация", които касаят изпитите за водачи на автомобили. С решение от миналата седмица се предвижда на практическите изпити вече да не присъства инструктор, както и изпитите да се провеждат в автомобили, оборудвани с видеонаблюдение и датчици, отразяващи автоматично грешките. "Теоретичната подготовка на водачите в момента се извършва в т.нар. бели стаи. Нашето желание е да направим практическия изпит в "бели автомобили", където електронните системи ще преценяват грешките на водача, подготовката му", коментира Желязков.

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 250

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 358

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 460

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 377

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ