21 Януари 2021четвъртък04:34 ч.

Урокът на класната

/ брой: 7

автор:Ева Костова

visibility 421

Социалният министър Деница Сачева пак влезе в чужда дреха и се изяви едва ли не в ролята на вицепремиер и говорител на ГЕРБ. Този път тя дълбокомислено се спря на бъдещите избори и "съмнителните политически субекти, включително и такива, които са в процес на заличаване". Тези съмнителни субекти нарушавали доверието в процеса, а консултациите при държавния глава идвали късно. Това Сачева отчете като грешка, която също рушала доверието в политическия процес.

Този урок "класната" изнесе с комсомолски плам, а някак между другото прескочи и до темата за социалната политика. Отново похвали добавките от 50 лева, които са пар екселанс закана в стила на Борисов: Ако ме изберете, ще има отново 50 лева, ако ли не - няма да има. Тази подигравка с труда на хората идва съвсем незаслужено за работилите цял живот обикновени българи, чиито гласове иска да купи ГЕРБ. А истинското решение в политическата игра с най-бедните в страната е преизчисляването на всички пенсии и най-справедливо решение с парите от втората пенсия. Забрави Сачева, че много бедни пенсионери надали ще дочакат първи април, за да получат помощите от 120 лева за хранителни продукти, след като зимата ще е отминала в оскъдица и недохранване. 

Безработицата в страната също е ниска, разбира се, отчете Сачева, и никой от служителите в Агенцията по заетостта не се опитва с действия и думи да отклонява хората от това да се регистрират като безработни в бюрата по труда. Гадни слухове! И нито дума за нещо ново в доходите, които също ще замръзнат под нулата. При липсата на ясни икономически планове и намерения парите за живот ще намаляват още повече. И ще покажат за пореден път, че нашата бедност наистина е бездънна. 

Сачева не го каза, но и тя като съмишлениците си иска кабинет "Борисов 4" - вариант, който бил не само реалистичен, но и съвсем сигурен. Представете си само какъв живот ще започне тогава! А бедните си викат: Дано, дано не стане! И си плюят в пазвите... 

Обезщетяват само 3600, неприети в градини

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 14

Авария затвори част от новото метро за неясен срок

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

ГЕРБ натовариха ЦИК и със здравните мерки за изборите

автор:Юлия Кулинска

visibility 61

/ брой: 14

Над 30% срив в чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Борисов премести АЕЦ "Белене" в Козлодуй

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 14

Цената на газа у нас била 15-20% по-ниска от европейските борси

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Бъдещият шеф на Пентагона държи на диалог с Русия

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

"Пфайзер" е намалил ваксините за ЕС

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 14

Китай нарече "клоун" топдипломата Майк Помпео

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 14

ЕС предлага на САЩ нови отношения

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

БКП и Македония - време е за истината - Част втора

автор:Христо Георгиев

visibility 86

/ брой: 14

Битка за Модела

автор:Ина Михайлова

visibility 219

/ брой: 14

Краят на една претенция

автор:Георги Георгиев

visibility 90

/ брой: 14

Датата

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ