14 Ноември 2018сряда19:30 ч.

"Удобните" моменти

автор:Дума

visibility 752

Милена Милошева

Колко удобни за властта моменти в последните месеци. Не, че преди не е било така.
Докато се подготвяше Законът за държавния бюджет, чрез който се вдигат всякакви плащания - от данъците за стари коли до ДДС за дрехи втора употреба, медиите, с услужливото участие на МВР, ни занимаваха с мутробароковите палати на Баневи и изчезването на Арабаджиеви. Понеже чак сега научиха, че приватизацията беше всъщност едно разграбване и източване...Увеличението на данъците за стари автомобили ще засегне около 1,5 млн. българи, които едва ли карат кола на възрастта на прехода защото така им се иска. Застрахователните дружества настояват да се приеме таван на обезщетенията при смърт на пътя, иначе вдигат застраховка "Гражданска отговорност" и тя може да стигне 1000 лв. Красота! В същото време линията на бедност в европейска България е...321 лв.! Няма грешка, гласувано от Министерски съвет на Р България.
Увеличен е данъкът за второ жилище, съответно е променен Законът за местни данъци и такси. В същото време управляващото мнозинство в "лицето" на ГЕРБ и уж Патриотите отказа да намали ДДС за храни и лекарства, отказа семейно подоходно облагане, отказа 6 400 лв. за второ дете като метод за овладяване на демографския срив...Нали ни запознаха с кича в дома на семейство Баневи? За което, впрочем, пак ще плащаме всички ние, като България бъде осъдена в Съда в Страсбург.
Днес дойде още един удобен момент за българските властимащи, които за десет години постигнаха това, което и османският султан не е могъл. Един от най - ярките народни представители на БСП, журналистката Елена Йончева е разследвана от прокуратурата по сигнал на Делян Добрев. Последният, назначил цялата фамилия и не само в институции в Хасково и по чието време като енергиен министър цената на тока скочи главоломно. Та, беше въпрос на време да "ударят" Елена Йончева. Съвсем удобно, с искане за сваляне на имунитета са и трима народни представители от "Воля". Далеч съм от мисълта да защитавам точно партия "Воля", но забележете кога идват исканията за лишаване от депутатски имунитет? Ами, миналата седмица Веселин Марешки обяви, че и "Воля" искат оставките на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. И че в противен случай няма да се регистрират в Народното събрание. И даде срок за това до края на настоящата седмица. Струва ми се, че ще се регистрира партия "Воля"...без каквито и да било оставки.
Удобните моменти на властта. Докога?

ГЕРБ шикалкавят за пакта за миграцията

автор:Дума

visibility 30

Над 60% е недоверието към кабинета

автор:Дума

visibility 252

Мая Манолова с 6 въпроса за цените на горивата

автор:Дума

visibility 159

Росен Желязков призна за окаяното състояние на БДЖ

автор:Дума

visibility 101

Атакуват пред ЕК сделката за "Сосиете Женерал Експресбанк"

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 221

ЕЦБ влиза в шест банки у нас

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 221

Данъчните запечатаха 5 бензиностанции

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 221

Груевски се крие във вилата на Орбан

автор:Дума

visibility 79

САЩ с нови закани към Китай

автор:Дума

visibility 83

Европарламентът скастри Румъния

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 221

САЩ омаловажиха записите за Хашоги

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 221

Да гониш дивото

visibility 454

/ брой: 221

Защо ни е такава власт?!

visibility 346

/ брой: 221

Бягството на държавата

visibility 238

/ брой: 221

Има ли трудна работа за вършене, дайте я на авджиите

visibility 43

/ брой: 221