22 Януари 2019вторник04:06 ч.

"Удобните" моменти

автор:Дума

visibility 1034

Милена Милошева

Колко удобни за властта моменти в последните месеци. Не, че преди не е било така.
Докато се подготвяше Законът за държавния бюджет, чрез който се вдигат всякакви плащания - от данъците за стари коли до ДДС за дрехи втора употреба, медиите, с услужливото участие на МВР, ни занимаваха с мутробароковите палати на Баневи и изчезването на Арабаджиеви. Понеже чак сега научиха, че приватизацията беше всъщност едно разграбване и източване...Увеличението на данъците за стари автомобили ще засегне около 1,5 млн. българи, които едва ли карат кола на възрастта на прехода защото така им се иска. Застрахователните дружества настояват да се приеме таван на обезщетенията при смърт на пътя, иначе вдигат застраховка "Гражданска отговорност" и тя може да стигне 1000 лв. Красота! В същото време линията на бедност в европейска България е...321 лв.! Няма грешка, гласувано от Министерски съвет на Р България.
Увеличен е данъкът за второ жилище, съответно е променен Законът за местни данъци и такси. В същото време управляващото мнозинство в "лицето" на ГЕРБ и уж Патриотите отказа да намали ДДС за храни и лекарства, отказа семейно подоходно облагане, отказа 6 400 лв. за второ дете като метод за овладяване на демографския срив...Нали ни запознаха с кича в дома на семейство Баневи? За което, впрочем, пак ще плащаме всички ние, като България бъде осъдена в Съда в Страсбург.
Днес дойде още един удобен момент за българските властимащи, които за десет години постигнаха това, което и османският султан не е могъл. Един от най - ярките народни представители на БСП, журналистката Елена Йончева е разследвана от прокуратурата по сигнал на Делян Добрев. Последният, назначил цялата фамилия и не само в институции в Хасково и по чието време като енергиен министър цената на тока скочи главоломно. Та, беше въпрос на време да "ударят" Елена Йончева. Съвсем удобно, с искане за сваляне на имунитета са и трима народни представители от "Воля". Далеч съм от мисълта да защитавам точно партия "Воля", но забележете кога идват исканията за лишаване от депутатски имунитет? Ами, миналата седмица Веселин Марешки обяви, че и "Воля" искат оставките на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. И че в противен случай няма да се регистрират в Народното събрание. И даде срок за това до края на настоящата седмица. Струва ми се, че ще се регистрира партия "Воля"...без каквито и да било оставки.
Удобните моменти на властта. Докога?

Търговци на горива отново плашат с протести

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 14

Кой е отговорен за хаоса с е-винетките

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

МВФ прави преглед на икономиката ни

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 14

Задава се най-слабият от 3 г. икономически ръст в света

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 14

Германия въвежда ограничение от 130 км/ч по магистралите

автор:Дума

visibility 82

10 души загинаха при взрив на кораб в Керченския проток

автор:Дума

visibility 83

Тереза Мей: Втори референдум е невъзможен

автор:Дума

visibility 73

Китайската икономика забави ръст

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 14

Изоставената държава

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 14

Читалищата имат нужда от подкрепа

visibility 53

/ брой: 14

Властчица - масчица

visibility 80

/ брой: 14