11 Юли 2020събота20:18 ч.

Удобен параван

/ брой: 37

автор:Евгени Гаврилов

visibility 698

След като забъркаха кашата с влизането на България в чакалнята на еврозоната, калинките във властта изведнъж се сетиха, че трябва да търсят съгласие сред всички по този важен проблем. Естествено, след като усети страховете на хората, тон даде Той и обяви, че няма да има никаква чакалня, докато всички не се убедят в предимствата на еврото. Така с липсата на консенсус властниците се опитаха да оправдаят своята неадекватност по темата, а чакалнята за пореден път оттече в канала. Същото се случи и със станалата нарицателна наредба за касовите апарати. В опитите си да се пребори с укриването на обороти правителството чрез Министерството на финансите и НАП на практика усложни условията за бизнес, които и без това не са добри. След като предприемачи започнаха да трошат касови апарати под прозорците Му, бащицата отново извика на помощ консенсуса, като нареди на любимеца си Влади Горанов прословутата наредба да остане на трупчета, докато не се разберат с търговците. След 900 срещи следи от сговор няма. Подобна е ситуацията и с тол системата, в която, уж за по-справедливо определяне на пътните такси, бяха заринати стотици милиони. В резултат -  всички са недоволни, а шефа на АПИ го калесаха за глашатай на софийските села. 

А какво да кажем за здравеопазването, където батакът е тотален, въпреки огромните пари, които се дават там. До края на мандата няма да можем да променим модела, призна шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Бил нужен консенсус сред институциите и в обществото, но той отсъствал, а без него нямало да има устойчивост. След като за десет години сегашните управляващи направиха всичко да разединят обществото, сега изведнъж решиха за всичко да търсят консенсус. Той стана удобен параван, зад който прозира страхът на властта от истински реформи, които несъмнено ще бъдат съпроводени от непопулярни мерки, и от нейната неспособност да ги реализира.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 636

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 563

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1276

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ