23 Октомври 2020петък08:53 ч.

Удобен параван

/ брой: 37

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1019

След като забъркаха кашата с влизането на България в чакалнята на еврозоната, калинките във властта изведнъж се сетиха, че трябва да търсят съгласие сред всички по този важен проблем. Естествено, след като усети страховете на хората, тон даде Той и обяви, че няма да има никаква чакалня, докато всички не се убедят в предимствата на еврото. Така с липсата на консенсус властниците се опитаха да оправдаят своята неадекватност по темата, а чакалнята за пореден път оттече в канала. Същото се случи и със станалата нарицателна наредба за касовите апарати. В опитите си да се пребори с укриването на обороти правителството чрез Министерството на финансите и НАП на практика усложни условията за бизнес, които и без това не са добри. След като предприемачи започнаха да трошат касови апарати под прозорците Му, бащицата отново извика на помощ консенсуса, като нареди на любимеца си Влади Горанов прословутата наредба да остане на трупчета, докато не се разберат с търговците. След 900 срещи следи от сговор няма. Подобна е ситуацията и с тол системата, в която, уж за по-справедливо определяне на пътните такси, бяха заринати стотици милиони. В резултат -  всички са недоволни, а шефа на АПИ го калесаха за глашатай на софийските села. 

А какво да кажем за здравеопазването, където батакът е тотален, въпреки огромните пари, които се дават там. До края на мандата няма да можем да променим модела, призна шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Бил нужен консенсус сред институциите и в обществото, но той отсъствал, а без него нямало да има устойчивост. След като за десет години сегашните управляващи направиха всичко да разединят обществото, сега изведнъж решиха за всичко да търсят консенсус. Той стана удобен параван, зад който прозира страхът на властта от истински реформи, които несъмнено ще бъдат съпроводени от непопулярни мерки, и от нейната неспособност да ги реализира.

Набират лекари за болниците с КОВИД-19

автор:Аида Паникян

visibility 124

/ брой: 202

БСП поиска оставката на Боил Банов

автор:Юлия Кулинска

visibility 110

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 202

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 201

Испания и Франция с по над милион заразени

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 202

Издирват похитител със заложници в Грузия

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 202

Франция обвини 7 души за убийството на учителя

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 202

Кратки новини

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 202

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 146

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 182

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 95

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ