20 Февруари 2020четвъртък06:59 ч.

Цветелина Пенкова: “Крайно време е въпросът с двойния стандарт на храните да бъде решен”

автор:Дума

visibility 1083

Евродепутатът Цветелина Пенкова повдигна темата за двойния стандарт при храните  на заседание на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. 

Съвместният изследователски център (JRC) представи доклада си относно разработената и хармонизирана методология за подбор и анализ на храните.

“Отбелязах, че това е крачка напред за премахването на двойните стандарти, но наблегнах и на факта, че акцентът в законодателните инициативи трябва да е върху качеството на предлаганите продукти, а не върху вкусовите предпочитания на потребителите”, отбеляза Пенкова.

Комисията ще отпусне бюджет от 1,26 милиона евро на потребителски организации, за да подпомогне тестването на продукти и идентифицирането на лоши практики.

“Продължавам активно да следя и работя по темата.” заяви представителят на Групата на социалистите и демократите в ЕП.

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ