24 Януари 2019четвъртък08:22 ч.

Снимка БГНЕС

Цветанов пророкува изборни победи, ДПС зоват за консенсус, "Атака" искат отпор на ЕС

автор:Дума

visibility 408

Победа на евроизборите и на местния вот си пожела от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В изявление по повод новия политически сезон той призова избирателите да изберат ГЕРБ, защото това бил залогът за бъдещето на ЕС.
Спроед Цветанов през новата година не трябва да има популизъм, а "прагматизъм".
По думите му ГЕРБ се гордеят с това, че възприемана като най-европейската партия у нас. Цветанов заяви, че си поставят задачата да имат 6 или повече депутати в Европейския парламент. ЕНП пък трябва да е първа политическа сила в ЕП. За местния вот амбицията е още по-сериозна - да имат още повече кметове от сегашните 130.

Цветанов не пропусна да разкритикува президента Румен Радев. Говори за новогодишната му реч и констатира, че тя провокира разделение и омраза. Президентът, според него, бил в заблуда, че хората харесват кресливия тон. Радев, продължи Цветанов, препотвърди нежеланието си да работи с избраните от народа.

ДПС пък призова политически консенсус. Мустафа Карадайъ повтори призова на Ахмед Доган отпреди Коледа, че всички политически сили трябва заедно да управляват в името на България. Той обобщи, че 2018 се характеризира с три думи - "Скандали, пропуснато време". И констатира, че със скандал започна и новата година.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров говори основно срещу "васалното поведение" на управляващите към ЕС. През 2019-а да спрем да козируваме и да изпълняваме, бе пожеланието на Сидеров към политиците. В името на това бил открит и отворен да помогне на всеки, който сподели консервативните му идеи за "Европа на отечествата".

По традиция депутатите открита новия сезон със ставане на крака. Прочвуча националният химн, а председателят Цвета Караянчева призова управляващи и опозиция към спортменско поведение.

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 16

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 118

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

Русия е за мирен договор с Япония

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 88

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 55

/ брой: 16