17 Април 2021събота04:46 ч.

ЦИК описа пътя на бюлетините следизборно

/ брой: 111

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1062

ЦИК сметна за необходимо да направи уточнения по изборните бюлетини и разпределението им след пресконференцията на Главната прокуратура вчера. Образецът се приема от Централната избирателна комисия като част от изборните книжа, а макетът на бюлетините за всеки от 31-те изборни райони в България и извън страната се одобрява от ЦИК, след което започва отпечатването им. Разпределението на бюлетините по изборните райони се извършва от Министерския съвет като орган, зает с организационно-техническата подготовка на изборите. Съгласно Изборния кодекс готовите бюлетини трябва да бъдат изпратени от печатницата към областните администрации, които ги разпределят по общините на своята територия. В деня за размисъл общинските администрации ги разпределят по секциите.
В писмо от 10 май 2013 г. администрацията на МС изпратила на ЦИК по 3 бр. бюлетини за всеки изборен район, както и 3 бр. бюлетини за гласуване извън страната, или общо 32 вида бюлетини по 3 броя. Бюлетините са по образец, фабрично сгънати и слепени с лепило, което показва, че са откъснати от кочани. Получените бюлетини се съхраняват в касата на ЦИК и не са използвани. От съображение за сигурност не били изнасяни и показвани за заснемане, кълне се комисията.
Предоставените от администрацията на МС образци на отпечатаните бюлетини на ЦИК са трайна практика, предхождаща мандата на този състав на ЦИК, доуточняват оттам.
 

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 74

Ангела Меркел се ваксинира с "АстраЗенека"

автор:Дума

visibility 108

САЩ налагат нови санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 74

НАТО се изтегля от Афганистан

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 370

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ