26 Юли 2021понеделник15:30 ч.

ЦИК описа пътя на бюлетините следизборно

/ брой: 111

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1026

ЦИК сметна за необходимо да направи уточнения по изборните бюлетини и разпределението им след пресконференцията на Главната прокуратура вчера. Образецът се приема от Централната избирателна комисия като част от изборните книжа, а макетът на бюлетините за всеки от 31-те изборни райони в България и извън страната се одобрява от ЦИК, след което започва отпечатването им. Разпределението на бюлетините по изборните райони се извършва от Министерския съвет като орган, зает с организационно-техническата подготовка на изборите. Съгласно Изборния кодекс готовите бюлетини трябва да бъдат изпратени от печатницата към областните администрации, които ги разпределят по общините на своята територия. В деня за размисъл общинските администрации ги разпределят по секциите.
В писмо от 10 май 2013 г. администрацията на МС изпратила на ЦИК по 3 бр. бюлетини за всеки изборен район, както и 3 бр. бюлетини за гласуване извън страната, или общо 32 вида бюлетини по 3 броя. Бюлетините са по образец, фабрично сгънати и слепени с лепило, което показва, че са откъснати от кочани. Получените бюлетини се съхраняват в касата на ЦИК и не са използвани. От съображение за сигурност не били изнасяни и показвани за заснемане, кълне се комисията.
Предоставените от администрацията на МС образци на отпечатаните бюлетини на ЦИК са трайна практика, предхождаща мандата на този състав на ЦИК, доуточняват оттам.
 

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 81

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 329

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ