23 Септември 2021четвъртък11:56 ч.

Целият ГЕРБ в една торта

Отворено писмо от Младежкото обединение в БСП

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 1526

Г-н Борисов,

55 е златна възраст. Все още в силите си, мъжът се радва на придобитата житейска мъдрост и плодовете на труда си. Предполага се, че заедно с това е развил и сериозен набор от добродетели, които да завещае на младите - доблест, вярност, смелост, смирение, състрадателност.
Ако не ги е развил до 55 (хора разни), вие поне знаете - трябва да има елементарни качества като добър вкус, умереност, трезва самооценка. Обикновено рожденият ден е време за анализ на всичко, което е минало, което си преживял, и всичко, което си пожелаваш за в бъдеще.
В този контекст, с интерес видяхме снимката от рождения ден на г-н Станков. Тя казва всичко. Погледнете тортата, г-н Борисов. С Вашето активно съдействие така изглежда вече българската политическа мечта.
Парламентарният звънец е върхът на политическия стремеж - все пак сме парламентарна република, но до него се стига вече не с политически качества, а с пари. Пари, с които можеш да си платиш кампанията. Не случайно 500-евровата банкнота е основата на тортата. Пачките евро са абсолютно достатъчни да получиш депутатска карта, да се изкажеш на трибуната и оттам да докоснеш парламентарния звънец.
Всъщност, целият политически път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта. Ние не помним онези времена, но вие, г-н Борисов, би трябвало да си ги спомняте, защото случайно или по-скоро не, с Вас се свързва въвеждането на този стил в българската политика. Така че не се учудваме, когато депутатите се опитват да подражават на лидера си...Пищна двуетажна торта със златна глазура, снимка в златна рамка и щедро посипани 500-еврови пачки от захарно тесто. Зрелищното сладкарско изделие не е от ромска сватба, а от рождения ден на депутата от ГЕРБ Георги Станков. Той се похвали, че тортата е от жената на негов приятел. На въпроса как свързва работата си с пачките, той отговори: "Нали не мислите, че са истински?"

 

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ