17 Април 2021събота06:31 ч.

Акценти

Църква за мутри

/ брой: 175

автор:Лозан Такев

visibility 528

След като улицата извика "Мутрите - вън!", вицепремиерът Томислав Дончев риторично попита: "Аз мутра ли съм?" Ами с каквито се събереш, такъв ставаш! 

Мутрите определят начина ни на живот; мутрите поддържат статуквото; мутрите са се вкопчили във властта и не искат да я пуснат. Мутрите непрекъснато от екрана ни внушават кои са красивите и умните; те наричат протестиращите "тиня", "сган", "пияници", "наркомани", "безделници в катуна" и пр. Кои са днешните мутри? Тези, които изричат: "Избирайте - или маски, или тръби за дишане!"; които плашат и обещават трупове, чували и камиони за труповете, които имат неуредени сметки с главния прокурор и суверена...

Мутрите наричат себе си прости и нас наричат така, те се снимат, нанкайки почти голи, след като някой ги е аранжирал с кюлчета злато и пачки в евро в чекмеджетата в нощните им шкафчета... Мутрите притежават палати, а са срещу палатките на протестиращите на площада. Те имат къщи за гости без гости, прахосали са обикновено стотици милиони евросредства за лични нужди. Мутрите владеят по-голямата част от икономическите придобивки на демокрацията и Прехода, притежават частни морски ивици и плажове върху изключителната народна собственост; приватизираха почти цялото стопанство и ограбиха построеното от всички ни по време на социализма.

Мутрите грабят безнаказано, тях наистина няма кой да ги накаже, а главният прокурор ще ги подведе под отговорност, само ако варят незаконно компоти... За имотите им в чужбина, за участието им в офшорки, за присвоените европари, за незаконно придобитите капитали вероятно няма и да дойде ред.

Мутрите блъскат стари жени по границата, наричат кресливи майките на "уж болните" деца или пишат книги за шайката, а след това стават част от тази шайка. Говорят неприлично срещу премиера, а след това му стават беквокал в хора на мисирките; искат затвор за "кмета на София", пък сетне са негов говорител на амбразурата на позора. Мутрите се самообявяват за инструмент на господа, те крещят: "Долу машинното гласуване!", а други направо скачат срещу държавния глава, защото е бил прекалено откровен в изказа си за корупцията и мутризацията в страната и държавата.

И преди, и сега... мутри, колкото щеш!

Не е ли истинска мутра авторът на псевдостиховете, в които един наш "професор" с месторабота в Брюксел казва "Чиба!" на руските курортисти във Варна, защото има непоносимост към Русия и Путин? Някои от тях преди обитаваха предимно чейнджбюрата по булевард "Витоша", а сега ни заплашват от Дубай и Обединените арабски емирства... И продължават да дърпат конците в българската политика.

Мутрите имат нужда от църква, от истинска християнска църква, за да поискат опрощение за греховете си от Господа. И нужда от молитва, от пречистване. А то класически минава най-често през съда и затвора. Но сега просто спешно е нужна поне църква за мутри!

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 74

Ангела Меркел се ваксинира с "АстраЗенека"

автор:Дума

visibility 108

САЩ налагат нови санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 74

НАТО се изтегля от Афганистан

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 370

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ